A csicseriborsó rendkívül egészséges, fehérjében és rostokban gazdag. Kevés kalóriát tartalmaz, viszont annál több B1-, B6- és E-vitamint, karotint és folsavat. Ásványi anyagokban is bővelkedik, csökkenti a koleszterinszintet, sőt még a cukorbetegek is fogyaszthatják. Annak, aki vegán étrendet folytat, nagyon fontos pótolnia ezeket a szervezetéből. Mutatunk pár szuper receptet, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha vegán vagy.
3/4 Füstölt, csicseriborsóval töltött burgonya
Hozzávalók:
4 db közepes krumpli,
olívaolaj,
1 fej finomra vágott vöröshagyma,
2 fej finomra vágott mogyoróhagyma,
½ tk római kömény,
½ tk pirospaprika,
ízlés szerint chili,
400 g paradicsomkonzerv,
kevés só, bors,
1 ek juhar- vagy agave szirup,
½ lime leve,
1 bögre csicseriborsó konzerv,
koriander vagy petrezselyem zöldje,
szójajoghurt.
Elkészítés: Főzd meg a burgonyákat, a hagymákat kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a fűszereket és a chilit is. Vigyázz, hogy a fűszerek ne égjenek meg! Egy perc után rakd bele a konzerv paradicsomot a levével együtt, és alacsony lángon hagyd főni. Ha a mártás már elég sűrű, de a paradicsomnak még idő kell, akkor pótold a vizet. Ha megfőtt a paradicsom, add hozzá a csicseriborsót is. A félbevágott, kibelezett burgonyákat süsd elő 20 percig, majd tekerd fel a sütőt 250 fokra, és így pirítsd meg a krumplikat. Ha kész, töltsd bele a paradicsomos keveréket, és vegán joghurttal tálald.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!