A csicseriborsó rendkívül egészséges, fehérjében és rostokban gazdag. Kevés kalóriát tartalmaz, viszont annál több B1-, B6- és E-vitamint, karotint és folsavat. Ásványi anyagokban is bővelkedik, csökkenti a koleszterinszintet, sőt még a cukorbetegek is fogyaszthatják. Annak, aki vegán étrendet folytat, nagyon fontos pótolnia ezeket a szervezetéből. Mutatunk pár szuper receptet, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha vegán vagy.
2/4 Shawarmás csicseriborsós pita
Hozzávalók:
3 fej fokhagyma,
1 ek római kömény,
1 ek őrölt koriander,
1 tk só,
1 tk kurkuma,
½ tk gyömbérpor,
½ tk bors,
1 csipet Cayenne-bors,
3 ek olívaolaj,
2 csicseriborsó konzerv,
1/3 bögre szeletelt vöröshagyma,
1/4 bögre szeletelt kápia paprika.
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tálban keverd össze a fokhagymát, a kurkumát, a Cayenne-borsot és a sima borsot, majd add hozzá az olajat. Ezután mehet hozzá a csicseriborsó, a kápia és a vöröshagyma. Az egészet sütőben lefedve süsd, amíg a csicseriborsó át nem sül. Ha kész, töltsd bele a félbevágott pitákba. Ízlés szerint fetával, zöldségekkel is kiegészítheted a tölteléket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!