Gombás, spenótos, fetás töltelék
– kockára vágott főtt gomba
– friss spenótlevelek
– feta sajt
– parmezán sajt
– só, bors
– bazsalikom
Fűszeres töltelék
– darált hús (csirke vagy pulyka)
– salsa szósz
– reszelt sajt
– tejföl
– só, bors
Csirke és brokkoli töltelék
– kockára vágott főtt csirkehús
– brokkoli rózsák, főve
– reszelt sajt
– só, bors
– rozmaring
– vaj
– tej
– snidling
Baconos töltelék
– kockára vágott pirított bacon
– reszelt sajt
– só, bors
– zöld hagyma
– tejföl
– vaj
Fahéjas barna cukros töltelék
– barna cukor
– vaj
– szerecsendió
– vaj
Elkészítése
1. Mosd meg a burgonyákat, töröld szárazra egy papírtörlővel, dörzsöld be olajjal és süsd 1 órán át 200-220 fokon, vagy amíg készre puhul.
2. Készítsd elő a tölteléket egy tálban. Vágd le a sültburgonya kalapját (kb. 1/4-e), kanalazd ki a belsejét és tedd egy tálba. Ha nyers hús/gomba a töltelék, főzd vagy süsd meg egy külön serpenyőben. A zöldségeket is szükséges előre megfőzni és leszűrni. Keverd a töltelék hozzávalóit össze a burgonya belsejével és töltsd meg púposan a burgonyákat. A tetejüket megszórhatod sajttal, vagy valamelyik töltelék-hozzávalóval.
3. Tedd vissza a sütőbe és süsd még kb. 10 percig, amíg összesülnek az ízek és megbarnul a teteje.