Így néz ki az ínycsiklandó csodazöldség

Így néz ki az ínycsiklandó csodazöldség

Címlap / Életmód / Receptek / Így néz ki az ínycsiklandó csodazöldség

A pagoda karfiol nagyon szép zöldség. Csak néhány éve jelent meg a hazai piacon. A karfiol és a brokkoli házasságából született, és különlegesen finom. Ez a recept hagyta érvényesülni a zöldség eredeti ízeit.

Hozzávalók:

60 dkg pagoda karfiol só 10 dkg tejföl 3 dkg vaj

Elkészítés:

A pagoda karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzákeverjük a leszűrt pagodát.

Hozzáadjuk a tejfölt és alaposan átforgatjuk.

A vajas-tejfölös pagoda karfiol önálló fogásként is kitűnő, de húsok köreteként is tálalhatjuk.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!