Stílus / Test

Inspiráló tetoválások, ha már megvívtad a magad harcait

Inspiráló tetoválások, ha már megvívtad a magad harcait

Nagyon sokféle oka lehet annak, hogy valaki tetoválást csináltat. Az egyik ilyen, amikor egy fontos tanulságra, arra szeretné örökre emlékeztetni magát, hogy milyen bátran megvívott egy nehéz harcot. Ezek a minták a bőrödbe rajzolva mindig tanúi lesznek az erődnek.

Ha nincs eső, nincs virág

Amikor éppen benne vagyunk, nem biztos, hogy látjuk, de a nehéz helyzetekből is születhetnek jó dolgok.

Gondolj bele, hogy a megvívott harcaid mennyi mindenre megtanítottak, milyen erőssé tettek, vagy mennyit segítettek abban, hogy megtanuld értékelni az igazán fontos dolgokat.

Ez a tetoválás arra emlékeztet, hogy nem vezetnek egyenes utak oda, ahová igazán érdemes menni, és hogy ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor azért a küzdelmeket is vállalnod kell.

Mert ha nincs eső, nincs virág sem.

 

Inguz rúna

A rúnák eredetére és jelentésére többféle magyarázat is létezik, de a többség egyetért abban, hogy az egymás fölé rajzolt két X az inguz rúna, ami pozitív jelentésekkel bír, energiát, békét, harmóniát és az akarat erejét szimbolizálja.

A rúna jelentését sokan úgy fordítják: ahol van akarat, van út is.

Vagyis, ha valamit igazán szeretnél, akkor azt biztosan el is fogod érni, találsz megoldást a problémáidra – ahogyan azt eddig is mindig tetted.

 

„Én vagyok a hős”

Én vagyok a hőse ennek a történetnek” – mondja ez a tetoválás, emlékeztetve rá, hogy az életednek te vagy a főszereplője.

Ennek a mondatnak sokféle üzenete lehet attól függően, hogy milyen a múltad: emlékeztethet rá, hogy magaddal törődj, hogy magadért tartozol felelősséggel, de jelentheti azt is, hogy jogod van meghozni a saját életeddel kapcsolatos döntéseket, hogy te rendelkezel a saját sorsod felett.

 

Folytasd!

A szívritmus mintájára a csuklóra írt „continue” vagy „folytasd” szó emlékeztethet azokra az időkre, amikor feladhattad volna, de te mégis továbbléptél, és segíthet abban, hogy a jövőben megvívandó csatáidhoz is erőt nyerj.

Ha eddig sem adtad fel soha, és a jövőben sem tervezed, akkor ez a tetoválás nagyon különleges és fontos lehet a számodra.

 

Előre!

A továbblépés, a túlélés titka az, hogy mindig egyet előre lépj, bármilyen nehéznek tűnik is, vagy bármilyen bizonytalan a jövő.

A boka fölé írt egyetlen kis szó nagyon erős üzenettel bír, és emlékeztet rá, hogy melyik irányba haladj, de arra is, hogy milyen messziről jössz, és milyen nagy utat tettél meg.

Ugyanakkor jó mementó lehet arról is, hogy nem baj, ha nincs mindig kész válaszod mindenre, vagy nem tudod, pontosan hogyan lesznek a dolgok, hogyan fogod véglegesen megoldani a problémáidat.

Elég, ha egyszerre mindig csak a következő lépésre fókuszálsz, és azt egyetlen irányba teheted meg: mindig előre, sohasem visszafelé!

 

Pontosvessző

A pontosvessző az univerzális jele lett az újrakezdésnek, vagyis inkább a folytatásnak: annak, hogy bármilyen élethelyzetbe kerültél is, nem hagyod, hogy az legyen a történeted vége, nem a pontot teszed ki, hanem a pontos vesszőt, amely azt jelzi, egy gondolati szakasz lezárul, de a mondat folytatódik.

Tetoválásként ez azt jelképezheti, hogy nem felejted el a múltadat, tudod, hogy ez tett azzá, aki vagy, de nem hagyod azt sem, hogy benne ragadj.

Nem pontot, hanem pontos vesszőt teszel, és addig folytatod a harcot, amíg olyan nem lesz a történet vége, amilyennek te látni szeretnéd.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást