Életmód / Receptek / Táplálkozás

3 imádnivaló recept újhagymával

3 imádnivaló recept újhagymával

Tavasszal megjelenik az újhagyma a zöldséges standokon. Sokféleképpen felhasználható: legtöbbször nyersen, megtisztítva esszük, esetleg a szárát félretesszük főzéshez. De a zsenge, fehér része is nagyon finom megsütve, megfőzve. Cikkünkben közzéteszünk néhány receptet azok számára, akik szeretnék ilyen formában is élvezni az újhagyma ízét.

Újhagyma leves   Hozzávalók (4 személyre) ½ kg újhagyma 3 evőkanál olívaolaj vagy vaj 1 liter víz  2 evőkanál ételízesítő 2,5 dl főzőtejszín só bors   Elkészítés Az újhagymát tisztítsd meg, majd a szárát vágd le, hogy kb. 10 cm hosszú maradjon. Vágd fel vékony karikákra. Egy főzőedénybe hevíts olívaolajat vagy vajat, és párold rajta 5 percig a hagymát. Ezután add hozzá a vizet és az ételízesítőt, és forrald fel a levet. Főzd 10 percig, majd öntsd bele a tejszínt, és főzd tovább még 5 percig. Ha szereted a krémleveseket, pépesítsd. Sóval és borssal ízesítsd.    Spagetti újhagymával   Hozzávalók (4 személyre) 50 dkg spagetti durumtésztából 3 paradicsom 3 avokádó 3 újhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 zöldcitrom 1 zsályaszár olívaolaj só bors   Elkészítés Az újhagymát és a paradicsomot vágd fel karikákra. A fokhagymát aprítsd fel. Az avokádót vágd fel kockákra. Olívaolajon párold 5 percig az újhagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a paradicsomkarikákat és az avokádódarabokat is, és párold tovább még 15 percig az egészet. A zsályát tépkedd szét apró darabokra, és tedd bele. Sóval és borssal ízesítsd. A spagettit főzd meg 15 perc alatt sós vízben. Tálalás előtt keverd össze az egészet. A szép, színes spagetti jól fog mutatni a tányérokon.

Tipp
: megszórhatod fetasajt morzsákkal! Hússzeletek gombával és újhagymával   Hozzávalók (4 személyre) 4 szelet sertéskaraj vagy -comb vagy csirkemell 25 dkg champignon gomba 3 újhagyma 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem 1 evőkanál liszt 2 evőkanál vaj 2 dl víz 1 evőkanál ételízesítő 1,5 dl főzőtejszín 1 teáskanál citromlé só bors 3 evőkanál olívaolaj   Elkészítés Az újhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra. A gombát szintén tisztítsd meg, és vágd fel vékony szeletekre, majd öntsd hozzá a citromlevet, és keverd össze vele. A hússzeletek szélét vagdosd be, hogy sütés közben ne domborodjanak ki. Ha szükségesnek tartod, ki is klopfolhatod. Szórd meg sóval és borssal.   Egy serpenyőben hevíts olajat, és a hússzeleteket pár perc alatt, gyorsan mindkét oldalon süsd fehéredésig. Szedd ki és csomagold őket alufóliába, hogy ki ne hűljenek. A vajat a hús helyén melegítsd fel, és párold benne 5 percig az újhagymát. Tedd bele a gombát, és azt is párold 5 percig a hagymával. Ezután szórj rá lisztet, és keverd össze. Öntsd hozzá a vizet, és keverd szét benne a csomókat. Főzd addig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Add hozzá a tejszínt is. Rakd bele a hússzeleteket, óvatosan, nehogy széttörjenek. Főzd tovább az egészet lassú tűzön, fedő alatt még 15 percig. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel díszítsd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást