3 imádnivaló recept újhagymával

3 imádnivaló recept újhagymával

Címlap / Életmód / Receptek / 3 imádnivaló recept újhagymával

Tavasszal megjelenik az újhagyma a zöldséges standokon. Sokféleképpen felhasználható: legtöbbször nyersen, megtisztítva esszük, esetleg a szárát félretesszük főzéshez. De a zsenge, fehér része is nagyon finom megsütve, megfőzve. Cikkünkben közzéteszünk néhány receptet azok számára, akik szeretnék ilyen formában is élvezni az újhagyma ízét.

Újhagyma leves   Hozzávalók (4 személyre) ½ kg újhagyma 3 evőkanál olívaolaj vagy vaj 1 liter víz  2 evőkanál ételízesítő 2,5 dl főzőtejszín só bors   Elkészítés Az újhagymát tisztítsd meg, majd a szárát vágd le, hogy kb. 10 cm hosszú maradjon. Vágd fel vékony karikákra. Egy főzőedénybe hevíts olívaolajat vagy vajat, és párold rajta 5 percig a hagymát. Ezután add hozzá a vizet és az ételízesítőt, és forrald fel a levet. Főzd 10 percig, majd öntsd bele a tejszínt, és főzd tovább még 5 percig. Ha szereted a krémleveseket, pépesítsd. Sóval és borssal ízesítsd.    Spagetti újhagymával   Hozzávalók (4 személyre) 50 dkg spagetti durumtésztából 3 paradicsom 3 avokádó 3 újhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 zöldcitrom 1 zsályaszár olívaolaj só bors   Elkészítés Az újhagymát és a paradicsomot vágd fel karikákra. A fokhagymát aprítsd fel. Az avokádót vágd fel kockákra. Olívaolajon párold 5 percig az újhagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a paradicsomkarikákat és az avokádódarabokat is, és párold tovább még 15 percig az egészet. A zsályát tépkedd szét apró darabokra, és tedd bele. Sóval és borssal ízesítsd. A spagettit főzd meg 15 perc alatt sós vízben. Tálalás előtt keverd össze az egészet. A szép, színes spagetti jól fog mutatni a tányérokon.

Tipp
: megszórhatod fetasajt morzsákkal! Hússzeletek gombával és újhagymával   Hozzávalók (4 személyre) 4 szelet sertéskaraj vagy -comb vagy csirkemell 25 dkg champignon gomba 3 újhagyma 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem 1 evőkanál liszt 2 evőkanál vaj 2 dl víz 1 evőkanál ételízesítő 1,5 dl főzőtejszín 1 teáskanál citromlé só bors 3 evőkanál olívaolaj   Elkészítés Az újhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra. A gombát szintén tisztítsd meg, és vágd fel vékony szeletekre, majd öntsd hozzá a citromlevet, és keverd össze vele. A hússzeletek szélét vagdosd be, hogy sütés közben ne domborodjanak ki. Ha szükségesnek tartod, ki is klopfolhatod. Szórd meg sóval és borssal.   Egy serpenyőben hevíts olajat, és a hússzeleteket pár perc alatt, gyorsan mindkét oldalon süsd fehéredésig. Szedd ki és csomagold őket alufóliába, hogy ki ne hűljenek. A vajat a hús helyén melegítsd fel, és párold benne 5 percig az újhagymát. Tedd bele a gombát, és azt is párold 5 percig a hagymával. Ezután szórj rá lisztet, és keverd össze. Öntsd hozzá a vizet, és keverd szét benne a csomókat. Főzd addig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Add hozzá a tejszínt is. Rakd bele a hússzeleteket, óvatosan, nehogy széttörjenek. Főzd tovább az egészet lassú tűzön, fedő alatt még 15 percig. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel díszítsd.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!