Véletlenekkel próbál neked üzenni az univerzum? Figyeld a szinkronicitás jeleit!

Véletlenekkel próbál neked üzenni az univerzum? Figyeld a szinkronicitás jeleit!

Címlap / Életmód / Ezotéria / Véletlenekkel próbál neked üzenni az univerzum? Figyeld a szinkronicitás jeleit!

A kérdés, ami minden embert elgondolkodtat időnként: vajon léteznek tényleges véletlenek, vagy az életünkben minden okkal történik? Szimplán csak szerencsések vagyunk, amikor összefutunk egy régi ismerőssel, vagy az univerzumnak ehhez kapcsolódóan terve van velünk? Hogy kicsit közelebb jussunk a válaszhoz, neked is meg kell ismerkedned a szinkronitás fogalmával.

Mi volt az utolsó olyan alkalom az életedben, amikor azt gondoltad, „Nahát, micsoda véletlen!”? Ez lehet egy apróság is: például hogy a pároddal ugyanazt, ugyanakkor mondjátok ki hangosan. Vagy reggel indulás előtt még visszaszaladtál az ebédedért a lakásba, és ahogy kiléptél az ajtón, egy olyan régi barátod sétált be rajta, akivel évek óta nem beszéltél.

Ilyenkor rögtön eszedbe jut az, hogy ha csak egyetlen dolgot is másképp csinálsz, mindez nem történik meg. Persze, hogy az első gondolatod a szerencsés véletlen, de igazából az élet ennél többől áll.

A szinkronitás (magyarul sok helyen a szinkronicitás szó elterjedtebb) az, amikor az életedben olyan dolgok történnek, amelyek kötődnek egymáshoz.

Amelyek nagy hatással vannak az életedre, és ha nyitott szemmel jársz, ezeket észre is veheted, és a javadra fordíthatod. Tegyük fel, hogy ott vagy egy buliban, és hallassz egy szuper zenét, de másnapra elfelejted a címét, a dallamát, és mindent, ami alapján megtalálhatnád. Majd beülsz az autóba, bekapcsolod a rádiót, és micsoda véletlen: épp az a szám csendül fel, ahogy beindítod a kocsit.

Felejtsd el a véletleneket! Ez ugyanis nem más, mint maga a szinkronitás. Ilyenkor az univerzum kacsint feléd, és üzenni próbál neked.

A szinkronitás jelentése

Az üzenet pedig nagyon egyszerű. Minden alkalommal, amikor valami olyat tapasztalsz meg, amire úgy érzed, nem volt túl sok esély, az a szinkronitás eredménye: azt jelenti, hogy az életedben a helyes úton jársz, és épp a megfelelő helyen vagy. Még akkor is, amikor nehéz időszakon mész keresztül, épp szakítottak veled, vagy elvesztetted a munkádat. Ha képes vagy nyitott szemmel járni, és meglátni a szinkronitás jeleit, tudhatod, hogy ennek így kellett történnie.

Valójában ez egy visszaigazolás számodra; amikor egymás után sok olyan dolog történik veled, amire kevés volt az esély, az egyértelműen azt jelenti, hogy mindent jól csinálsz.

Még akkor is, ha most nem könnyű a helyzeted, és nem is tudod, hogyan lehetne jobb; amikor az univerzum valamilyen „véletlennel” üzen neked, az azt jelenti, hogy minden rendbe fog jönni.

GizemBDR/istockphoto.com

A szinkronitás életünk térképe, és tekinthetünk rá úgy, mint megmagyarázhatatlan véletlenekre, vagy lehetőségként arra, hogy megtaláljuk életünk értelmét. Megesik, hogy nem látjuk azonnal, egyes dolgok miért történtek úgy, ahogy, de hidd el, ha hónapokkal később leülsz, és átgondolod a történteket, meg fogod érteni, miért kellett ott lenned, ahol épp voltál. Hiszen minden okkal történik!

Lehet, hogy fájdalmas volt számodra a szakítás egy évvel ezelőtt, de emiatt kezdtél el egy másik munkahelyen dolgozni. Itt ismerted meg az egyik legjobb barátnődet, aki végül bemutatott a mostani párodnak. Akkor még nem tudtad, mi miért történik, de visszatekintve nem is lehetnél hálásabb az univerzumnak ezért!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!