Neked mi a reggeli rutinod? Ezeket teszik a sikeres emberek ébredés után

Neked mi a reggeli rutinod? Ezeket teszik a sikeres emberek ébredés után

Címlap / Életmód / Egészség / Neked mi a reggeli rutinod? Ezeket teszik a sikeres emberek ébredés után

Akár egy sikeres vállalkozók szokásairól szóló tanulmányt vizsgálunk meg, akár átlapozzuk a kedvenc influencerünk blogbejegyzéseit vagy videólistáját, biztosak lehetünk benne, hogy találni fogunk egy közös pontot, ez pedig a reggeli rutin. De milyen szerepe van ennek a szokásnak abban, hogy sikeressé váljunk? Miért esküszik ennyi ember erre a módszerre, és mit érdemes egyáltalán a reggeli rutinunkba beépíteni? Ezekre kerestem a választ!

Keretet ad a napodnak

Hihetetlen, de rengeteg embernek áll abból a reggele, hogy az utolsó utáni pillanatig alszik – benyom számtalan szundit –, majd kipattan az ágyból, pár perc alatt elkészül, és már rohan is a munkába.

Ennek negatív hatásait leginkább a szellemi munkát végzők tapasztalhatják, de a fizikumra sem hat éppenséggel jótékonyan. Ilyenkor a szervezetnek nincs ugyanis megfelelő ideje felébredni, és „munkába” állni, ami dekoncentráltsághoz, zavarodottsághoz, emésztési zavarokhoz, és más problémákhoz is vezethet.

Amikor sikeres embereket kérdeztek arról, hogy mennyi idő telik el a reggeli ébredésük és a munkába indulásuk között, a legtöbbjük legalább másfél, két órás időintervallumot saccolt.

Mivel töltik ki ezt az időt?

Vannak, akik sportolni indulnak, míg mások lefőznek egy kávét, és a kedvenc magazinjuk aktuális lapszámának olvasása mellett elfogyasztják azt. Mások a gyermekeiket indítják útnak, vagy éppen az aznapi étel gyártásának fognak hozzá. Megint mások a szépségápolással kezdik a napot. Egy dologban egyezik a legtöbb sikeres ember reggeli rutinja, hogy időt szánnak magukra!

Fontos ugyanis, hogy a mai rohanó világban legyen a napnak legalább 2 szakasza, mikor befele tekintünk, és időt szánunk a feltöltődésre, önmagunk kényeztetésére, vagy éppen a családra. Ez a reggeli időszak, és a lefekvés előtti! Ha ezt a pár órát képesek vagyunk rászánni önmagunkra, felépíteni a saját határainkat és elválasztani az énidőt a munkától, az a teljesítményünkben is jelentkezni fog! Sokkal könnyebben tudjuk majd venni az elénk gördülő akadályokat, vagy megbirkózni a napi stresszel, és rohamosabb fejlődést érhetünk el, mint valaha.

Mit nem tesznek soha a sikeres emberek reggelente?

Nem veszik magukhoz a telefont! Nem kezdik el böngészni az üzeneteiket, a postafiókjukat, nem foglalkoznak munkával, social media-val, legalábbis nem az első fél-egy órában! Sokan ugyanis ennél a pontnál hibáznak, mikor reggeli rutint szeretnének kialakítani.

Felkelnek korán, kimennek a konyhába, és a kávéjuk mellett – rosszabb esetben már az ágyban – elkezdik átböngészni a telefonjukat, e-mailre válaszolnak, megnézik az aktuális kimutatásokat, és a többi. Majd beérnek a munkahelyre, és nem értik miért fáradtak, dekoncentráltak, stresszesek.

Az otthonról végzett munka is munka! Ha az első mozdulatod a telefon után nyúlás, mert azzal a gondolattal ébredsz, milyen elintéznivalóid vannak, kinek kell válaszolnod, milyen riportot kell elküldened, vagy éppen melyik social media platformot kell átnyálaznod, hogy naprakész lehess, már felesleges” információkkal telíted meg az agyad. Természetesen előfordulhat, hogy aznap egy fontos tárgyalásod vagy előadásod lesz, esetleg szeretnél fejben is felkészülni egy most futó projektedre, de ez bőven ráér, miután időt szántál magadra!

Az ébredés utáni fél-egy óra rólad szóljon!

Mit érdemes a reggeli rutinodba építeni?

Lényegében bármit, ami boldoggá tesz! Sokan kezdik a napot egy egészséges shake vagy turmix előállításával, majd valamilyen sporttal, amiben igazán ki tudnak kapcsolni – futás, jóga, meditáció, kutyasétáltatás.

Ezután jöhet a tusolás és szépségápolási rutin, majd egy jó kávé vagy tea elfogyasztása és a reggeli. De az is lehet, hogy kora reggel az egyik kedvenc hobbinkra szánunk időt, mint a gasztronómia, olvasás, kreatív tevékenység.

Vannak, akik a családjukkal töltött időben tudnak igazán kikapcsolni, ezért együtt reggeliznek, beszélgetnek, sportolnak, feltöltődnek. Nincs semmilyen titkos recept, csupán az értékes idő, amit magunkra vagy a szeretteinkre szánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást