Mosogatás közben eljön az a pont, amikor ki kell ürítened a mosogató szűrőjét. Miután néhány percig gyűjtögette a tányérról lekapart ételmaradékokat, valószínűleg megállsz egy pillanatra, és kiütögeted a szemetes szélén. Ha kiürült, mehet tovább a mosogatás. De pár alkalom után ez a szűrő már elég undok tud lenni.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
„A mosogató szűrők hajlamosak megtartani az ételmaradékokat, zsírt és egy nyálkás réteget, ami büdös lehet, és akár a lefolyót is lassíthatja, ha nem tisztítjuk rendszeresen”
– mondja Sofia Martinez, a Sparkly Maid Austin ügyvezetője.
A lerakódások nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem baktériumok melegágyai is lehetnek. Ezért fontos, hogy időnként ne csak kiürítsük, hanem alaposan el is mossuk a szűrőt. De akkor hogyan tisztítsuk meg jól? Íme, mit mondanak a profi takarítók.
Szórj a szűrőre szódabikarbónát

Ha van otthon szódabikarbóna, próbáld ki ezt. Tedd a szűrőt egy tálba, szórd meg alaposan szódabikarbónával, majd önts rá forró vizet, hogy ellepje. Hagyd állni 10–15 percig, ez felpuhítja a koszt. Ezután öblítsd le, és sikáld át egy mosogatószeres fogkefével vagy üvegmosó kefével. Martinez szerint ez utóbbi jobban bejut a lyukakba. A szódabikarbóna természetes módon fertőtlenít és semlegesíti a kellemetlen szagokat is. Ha szeretnéd még hatékonyabbá tenni a módszert, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet is.