Kiváló megoldás, ha frissen szeretnéd tartani az ételeidet, de kevesebb hulladékot szeretnél termelni. A méhviasz kendő sokoldalú segítőtársad lesz!
3/4 Így készítsd el:
A pamut kendőt mosd ki és hagyd megszáradni. A szövetet vágd a kívánt formára és méretre – érdemes több méretet, kört és négyzetet is vágni, hogy többféle élelmiszerhez és tálhoz is kényelmesen használhasd az elkészült kendőket. Használj cikkcakk ollót, hogy megelőzd az anyag foszlását.
Melegítsd elő a sütőt 90 fokra. A kisebb méretű edénybe tedd bele a méhviasz pelletet, a fenyőgyantát és a jojobaolajat. A másik edénybe tegyél vizet, forrald fel és fölé helyezve a kisebb edényt, olvaszd össze a hozzávalókat. Közben helyezd a sütőpapírt a sütőlemezre vagy egy tepsire, és fektesd rá a szövetdarabokat. Miután az összetevők szépen felolvadtak, a szilikon ecset segítségével vond be őket mindenhol a viasszal. Legyél óvatos, haladj apránként, nehogy túltelítsd az anyagot – ne feledd, még mindig adhatsz többet, ha valahol kell, de elvenni nagyon nehéz lesz.
Tedd a tepsit 2 percre a sütőbe, majd vedd ki, és ellenőrizd, hogy maradtak-e egyenetlenségek vagy száraz foltok. Ha igen, akkor ezeket vond még be az ecset és a viasz segítségével, majd tedd vissza a kendőket újabb két percre. Ha kész, a kendőket egy ruhacsipesz segítségével akaszd fel a fogasra, hogy meg tudjanak száradni – ez mindössze néhány percet vesz igénybe, és már használatra is készek a méhviasz csomagoló kendőid.
Fotó: kivulbelulboldogsag.hu
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!