Előtte-utána: így készül az igéző szilveszteri smink

Előtte-utána: így készül az igéző szilveszteri smink

Címlap / Stílus / Előtte-utána: így készül az igéző szilveszteri smink

Egyik kedves barátnőmmel karöltve hoztam el nektek a mostani csoda sminket, aki nem mellesleg a Come with me blog szerzője, édesanya, háziasszony, de napi teendői mellett szereti megélni nőiességét és nem riad vissza a sminkeléstől sem.

Egy csillogó szilveszteri sminket álmodtunk meg neki közösen. Mónika tónusai meleg árnyalatok, ezért a választás egy bronzosan csillogó szemhéjfestékre esett. 

Alapozás / kontúrozás 

Az alapozás után, egy világosabb tónusú folyékony korrektorral lefedtük a szem környékét, majd a T-vonalban is világosítottunk picit. Szeretem a lágy konturozást, hiszen ezzel a technikával szépen kitudjuk emelni az arc vonásait, még alkalmibbá és üdébbé tudjuk varázsolni az összhatást. 

Pirosítás 

Mivel a smink maga szemhangsúlyos, illetve Mónika arccsontja határozott és tónusos, így a pirosítást csak lágyan vittük fel. Ehhez egy ’kontúr’ színt választottam, ami inkább barnás, mint sem rózsás vagy barackos.

Szemfestés 

Alkalmi sminknél az esetek többségében szemhéjbázist használok. Ez biztosítja az alapot, a szemhéjfesték nem fog elcsúszni és a csillám is szépen beletapad az anyagba. Sokkal tartósabb lesz a sminkünk.  

A szemhéjbázis közvetlenül a szemhéjra visszük fel.

Világos bézs tónussal kiemeljük a szem belső zugát, majd egyből következik a bronz színű csillogó szemhéjfesték a szem külső ívébe. Jó töményen dolgozunk, rétegezzük az anyagokat.

A széleket ujjbeggyel vagy egy szemhéjfesték ecsettel elsatírozzuk.

Fekete szemceruzával kihúzzuk a felső szemhéj pillatövét. A végét cicásra íveljük. A ceruzavonalat a szem külső sarka felé kisatírozzuk. 

A ceruzát szemhéjfestékkel fixáljuk, ehhez egy szintén meleg tónusú sötét bronzszínt választottam. Lapos szemhéjfesték ecsettel visszük fel a szemceruza ívében, a végét szintén cicásra húzzuk, satírozzuk.

Következő lépésnek egy fekete csillogó szemhéjfestéket választottam, amivel a feslő és az alsó szemhéj ívét is kiemeljük, szorosan a pillatőnél. Ez elérjük a mély füstös hatást.

Szemöldökigazítás 

A szemöldök ívét egy sötétszőke színű szemöldökceruzával emeljük ki.

Végső lépések 

Spirálozunk, majd a szem vízvonalát egy szintén fekete szemceruzával áthúzzuk. 

Ajakfestés 

Mivel a sminkünk szemhangsúlyos, ezért egy lágy rózsás szájfényt választottam. 

Voilá!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!