Egy igazi tészta-fan bármikor tud tésztát enni, sőt, valójában mindig azt enne. A tészták között is vannak azonban kedvencek, és fülledt nyári estéken mások is megértik, miért oly ínycsiklandó a tészta.
Egy kis koktélparadicsom, menta, kukorica, citromlé, tenger gyümölcsei, rákocskák, spenót, borsó, ceruzabab vagy cukkini – ízlés szerint kombinálva – nagyszerű feltét lehet. Íme néhány ízorgiát ígérő pompás nyári recept, amit nem szabad kihagyni.
3/5 Egyszerű rákocskás tészta citromos szósszal
Különösen egyszerű elkészíteni a rákocskás tésztát citromos szósszal. Megfőzzük a tésztát, a levélből egy bő merőkanálnyit nem öntünk ki, mert kelleni fog a szószhoz.
A rákocskákat serpenyőben két evőkanál forró olajban megforgatjuk, egy gerezd zúzott fokhagymával. Aztán adunk hozzá egy evőkanál vajat, 2dl tejszínt, egy citrom levét és a tészta levét (egy merőkanálnyit). A tésztát beleforgatjuk a szószba, sózzuk, borsozzuk szükség szerint, végül parmezánt reszelünk rá és friss bazsalikomot vagy petrezselyemzöldet.
Ha a tengeri herkentyűket nem szeretitek, sült csirkemell darabkákkal helyettesíthető a rákocska. Ha húsmentes ételt ennél, csiperkegombával is elkészítheted ezt az ételt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!