Szerintem mindannyian emlékeztek a jó öreg rizskochra. Azt gondolom, nem véletlenül kedvelték már anyáink is ezt a receptet.
Akár maradék rizsből is készíthető, gyors és egyszerű finomság. Nem igényel sok hozzávalót, vagy órákat a konyhában. Eddig tart az a rész, ami miatt bizonyára minden konyhatündér imádja a rizsfelfújtat.
Na de itt nincs vége!
Ez az édesség ugyanis edzés utáni szénhidrát visszatöltésre is tökéletesen alkalmas, magas a fehérjetartalma és akár kis adagban is készíthető.
Fitness rajongók és diétázók előnyben! 😉 Ez nekünk való recept.
Hozzávalók:
- 1 bögre (250 ml) basmati rizs
- 2 bögre hozzáadott cukormentes növényi tej (kókusz és mandula a legfinomabb)
- 1 vanília kikapart magja
- 100 g eritrit
- 6 tojás (diétában 3 tojás egészben és 4 fehérje)
- 1 marék mazsola
- fél citrom kifacsart leve és a héja lereszelve
Elkészítés:
- Tedd fel főni a rizst a növényi tejjel, vaníliával és az édesítővel.
- Forrald fel a tejet a rizzsel és végig figyelj oda, kevergesd, mert könnyen leég.
- Lassú tűzön hagyd főni, míg a rizs meg nem puhul, és közben is keverd át néhányszor.
- Ezután tedd félre kihűlni.
- Gyújtsd be a sütőt és hagyd melegedni 160 fokon.
- Verd kemény habbá a tojások fehérjét és ezt is tedd félre.
- A tojássárgáját egyesével add hozzá a szobahőmérsékletre hűlt rizshez és jól dolgozd össze.
- Adj hozzá egy marék mazsolát vagy ízlés szerint aszalt gyümölcsöt.
- Végül keverd hozzá a kemény tojáshabot úgy, hogy a hab ne törjön össze.
- Szilikon sütőformába süsd nagyjából 20-25 percig.
Megjegyzés:
Tálalhatod hidegen és melegen is. Nagyon finom házi készítésű mindenmentes lekvárral, vagy házi készítésű csokiöntettel, esetleg gyümölcsökkel megszórva.