A saláta önmagában egészséges ételnek számít, és remek tápanyagforrás, azonban legtöbbször elég íztelen. Nem véletlen tehát, hogy előkerülnek azok a fránya bolti öntetek, amik nem csak cukorral és ízfokozókkal vannak tele, de felesleges adalékanyagokkal is, mint az olajok. Most öt isteni házi salátaöntetet mutatunk be, amik amellett, hogy vitaminokban és energiaforrásokban gazdagok, olajmentesek is!
3/5 Teriyaki salátaöntet
Hozzávalók:
½ csésze tamari szósz (vagy szójaszósz),
3 szem datolya,
1 szál újhagyma,
1 lime leve,
egy kis darab gyömbér,
1 evőkanál szezámmag.
Elkészítés: A datolyákat kimagozzuk, és ha szükséges, pár percre vízbe áztatjuk (ha túlságosan száraz, kemény). Az újhagymát apróra vágjuk, a gyömbérből lereszelünk egy keveset, majd minden mehet egy mixerbe, és alaposan eldolgozzuk.
Ha túl sűrűnek érezzük, vízzel lehetséges kicsit hígítani! A gyömbérrel óvatosan bánjunk, inkább többször adagoljunk hozzá keveset. Tökéletes lehet sokféle salátához, és szinte bármilyen keleti ételhez! Gluténmentes öntet, mely megfázás idején is ideális választás lehet!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!