A saláta önmagában egészséges ételnek számít, és remek tápanyagforrás, azonban legtöbbször elég íztelen. Nem véletlen tehát, hogy előkerülnek azok a fránya bolti öntetek, amik nem csak cukorral és ízfokozókkal vannak tele, de felesleges adalékanyagokkal is, mint az olajok. Most öt isteni házi salátaöntetet mutatunk be, amik amellett, hogy vitaminokban és energiaforrásokban gazdagok, olajmentesek is!
2/5 Tahini (szezámpaszta) salátaöntet
Hozzávalók:
2 evőkanál tahini (szezámpaszta vagy akár humusz),
1 citrom leve,
2 evőkanál petrezselyem,
só és bors (ízlés szerint),
1/8 csésze víz.
Elkészítés: A petrezselymet apróra vágjuk, és egy keverő tálban eldolgozzuk a többi hozzávalóval együtt, amíg kellően selymes, öntet állagot nem érünk el. Kiemelkedően magas fehérjetartalma miatt ideális az edzős napokra! Selymes íz, mely bármilyen salátával isteni, még a tonhalas verziókat is érdemes kipróbálni vele!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!