A saláta önmagában egészséges ételnek számít, és remek tápanyagforrás, azonban legtöbbször elég íztelen. Nem véletlen tehát, hogy előkerülnek azok a fránya bolti öntetek, amik nem csak cukorral és ízfokozókkal vannak tele, de felesleges adalékanyagokkal is, mint az olajok. Most öt isteni házi salátaöntetet mutatunk be, amik amellett, hogy vitaminokban és energiaforrásokban gazdagok, olajmentesek is!
4/5 Chipotle (paprikás) salátaöntet
Hozzávalók:
½ csésze kesudió,
1 evőkanál chipotle por (vagy más erőspaprika por),
só (ízlés szerint),
2 teáskanál fokhagyma granulátum,
½ lime leve,
víz.
Elkészítés: A kesudiót áztassuk legalább 2 órára vízbe, majd egy mixer segítségével dolgozzuk krémes állagúra. Ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és dolgozzuk el alaposan. A vizet apránként adagoljuk, amíg el nem érjük a kívánt állagot és textúrát. Kissé pikáns ízvilágának köszönhetően remekül kiegészít szinte bármilyen salátát (kivéve a tengergyümölcsei és tonhalas verziókat), emellett magas fehérjetartalma miatt ideális lehet egy intenzív nap menüjébe!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!