Az idei év más lesz! Megmutatjuk, melyek azok a pontjai életednek, amiket érdemes átvizsgálnod

Az idei év más lesz! Megmutatjuk, melyek azok a pontjai életednek, amiket érdemes átvizsgálnod

Címlap / Életmód / Egészség / Az idei év más lesz! Megmutatjuk, melyek azok a pontjai életednek, amiket érdemes átvizsgálnod

Sokan úgy vélik, hogy a tavalyi év nem volt a legszerencsésebb évük, és sok dolgot, ami történt velük úgy éltek meg, mint egy szörnyű csapást. A tavalyi évet úgy tartják számon, mint karmikus évet a világ kilenc évente változó ciklusában: tehát eljutottunk a lezárás évéhez, ahol sok dologtól kellett nagyon hirtelen végleg búcsút vennünk. Az idei év ezzel szemben az új kezdet éve, amikor elkezdjük megalapozni az új ciklus bőséggel teli időszakát, tehát itt az ideje a változásnak, a változtatásnak. Cikkünkben ehhez adunk neked néhány tanácsot, hogy te is önvizsgálatot tarthass, és megkezdhess egy pozitív változásokkal teli évet.

Hol kezdd az önvizsgálatot?

Ahhoz, hogy elkezdhess változtatni, először át kell gondolnod, melyek azok a dolgok az életedben, amellyel problémád van, milyen látszólag lezárt ügyeid vannak, amelyeket még nem engedtél el teljesen. Ehhez meg kell vizsgálnod először a környezeted, átgondolni, hogy a kapcsolataidban – akár baráti vagy párkapcsolatról legyen is szó – minden rendben van-e, illetve ahol probléma van, azt meg tudod-e beszélni, megoldani a másik féllel, vagy itt az ideje annak, hogy búcsút vegyél bizonyos emberektől. Ha életednek ezt a részét átgondoltad, akkor érdemes úgy tovább haladnod, hogy a munkádhoz, tanulmányaidhoz, karrieredhez fűződő viszonyodat is megvizsgálod: valóban jó helyen vagy jelenleg, tudod merre tartasz? Ha olyasmit csinálsz, amit nem élvezel eléggé, nem tartasz hasznosnak, az csak fásulttá tesz idővel, ezért itt is érdemes meglépned, hogy váltasz, ha annak valóban helye van.

Ha a kapcsolataid és a mindennapjaid is gorcső alá vetted, akkor jön a legnehezebb rész: el kell gondolkodnod azon, hogy az életviteledben és saját magadban melyek azok a dolgok, amelyek változtatásra szorulnak.

De a jó hír az, ha idáig eljutsz, máris megtetted az első lépést a változás útján.

Hogyan változtass?

Mivel az életben a problémák a legtöbb esetben nem csak úgy maguktól születnek, mindennek van egy kiindulási pontja, amely hozta magával azokat a reakciókat, amelyek a jelenlegi helyzetet eredményezték. Ahhoz, hogy tudj tenni a dolgaid változásáért, az egyik legfontosabb, hogy felvállad azt, hogy milyen állapotban vagy most, milyen állapotban vannak az életed bizonyos részei, és elfogadd a hibákat, amelyek a problémákhoz vezettek. Ha sikerült idáig eljutnod, már a gondok megoldásának feléig eljutottál. Szinte már közhely, hogy a változást úgy tudod elérni, ha a külső, apró dolgok felől haladsz a belső, nagyobb dolgok irányába: kezdd azzal az új évedet, hogy rendet raksz magad körül, kidobálsz mindent, ami felesleges, és bevezetsz néhány új, pozitív dolgot. Ha rend van körülötted, könnyebben veszed észre a zavarokat az életed minden területén, és saját magadban is.

Vedd figyelembe azt is, hogy a változás nem egy öt perces folyamat, ezért hagyj magadnak kellő időt mindenre, hiszen hosszú távú eredményeket csak úgy tudsz elérni, ha kellően megalapozol mindent.

Hogyan maradj az új úton?

Ha sikeresen eljutsz oda, hogy felismered a pozitív változást az életedben, akkor egy kis plusz feladat az is, hogy mindezt megtartsd.

Ehhez érdemes rendszeresen önvizsgálatot tartanod, és számot vetned, hol tartanak a kitűzött céljaid.

Ünnepeld meg a sikereidet, és tervezz rendszeresen azoknál a dolgoknál, ahol még csak félúton jársz, így folyamatosan látod majd, hogy mennyire jó is az, amit teszel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást