Idegesítő férfimondatok, amiket egyik nő sem akar hallani

Idegesítő férfimondatok, amiket egyik nő sem akar hallani

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Idegesítő férfimondatok, amiket egyik nő sem akar hallani

A férfi nő játszma egyidős az emberiséggel. Nincs is ezzel semmi gond, amíg van elég humorérzékünk saját magunkhoz, urunkhoz és az élethez. A probléma ott kezdődik, amikor egy végtelen történet indul meg, áthatja mindennapjainkat, és megkeseríti azt. Ékes példája ennek a film, A rózsák háborúja, melynek végén a férfi és a nő is belepusztul a játszmába – természetesen a filmet mi, nézők, végignevetjük. Felvetődik a kérdés: saját életünk játszmáit is ilyen humorosnak tartjuk? Nem, mert nem látjuk kívülről magunkat, nincs szövegkönyv, amiből hatékonyan replikázhatnánk, és a férfiak fizikuma erősebb a való életben…

Anyukám vagy exem ezt másképp főzte; már megint ezt főzted?

Mindenkinek az életében volt már olyan, hogy dögfáradtan improvizált valamit a konyhában vagy nem volt ideje bonyolultabb ételt megfőzni. Nos… a lényeg a higgadt mosoly, a hidegvér, és a metakommunikáció.

Szócsatába felesleges bonyolódni, az könnyen pofont eredményezhet.
Nemes egyszerűséggel, szó nélkül, mosolyogva(!) fel kell állni, és a férfi fejére kell borítani a tányér tartalmát – én már megtettem.

Az igaz, hogy sok takarítással jár, ám a hatás, az arckifejezés felülmúlhatatlan. Figyelem! Forró ételt tilos a másik emberre önteni!

Némaság

A legnehezebb azt elviselni – amikor mi felzaklatva a problémáinkat soroljuk – hogy a férfi hallgat, mintha ott sem lenne.

Bennünk gyűlik a feszültség, a probléma megoldása pedig egyre távolodik, minden szóval. Az elfojtás nem túl jó megoldás, mert az később okoz gondot, ahogy az sem jó, ha végigvisszük a dolgot, és kirobban a háború.

Ilyenkor segíthet egy pár perces meditáció – pl.: 101 pozitív állítás. Sokat segíthet a jó női humorérzék, és az, ha felfogjuk, ez egy játszma, ami csak azért működik így, mert kiszámíthatóak vagyunk.

Tegyél olyan dolgot, ami kizökkenti szerepéből uradat, így el fogod érni, hogy figyeljen rád.

Nekem te vagy a legszebb!

Negyven felett már tudjuk értékelni ezt a mondatot, de amikor az ember lánya fiatal – és őszinte magához – ez egy fájó mondat. Minden nő a világon a legszebb akar lenni, szex istennő, szuperfeleség és szuperanya.

Azért kedveljük fiatalkorunkban a notórius hazudozó férfiakat, mert ők őszintén tudják azt hazudni nekünk, ami hiúságunkat, önbecsülésünket helyre teszi.

Az okos férfi, tudja, hogy mikor kell igazat mondania és mikor kell hazudnia egy nőnek, annak érdekében, hogy kerekebb, komfortosabb legyen a világa – ezáltal a sajátja is.

Csinálj valamit a gyerekeddel!

Jellemző, ha valami jót csinál a gyerek, akkor apuci szeme-fénye, ha valami rosszat, akkor a miénk.

A síró, hányó gyerek lepasszolása az anyának, igen jellemző a férfiakra. Ahelyett, hogy elkezdenénk vitázni azon, hogy kitől milyen rossz tulajdonságot örökölt csemeténk, tegyük mi is ugyan ezt – természetesen megfelelő humorérzékkel és úgy, hogy a gyerek ne hallja(!), mert ezt lelki problémákhoz vezethet.

Óvatosan lehet uszítani is a gyereket, de csak pozitív irányba, pl.: ha apa dohányzik, meg lehet kérni a gyereket arra, hogy cikizze ki apját a dohányzás miatt. A gyerekek lelkesek, emiatt még az is lehet, hogy urunk leszokik a dohányzásról…

Szőke nős viccek és nőiességet leszóló hímsoviniszta dumák

A neten sok olyan szófordulat, vicc van, amivel visszavághatunk, ám magamról tudom, hogy ez nem megoldás.

Némely vicc, hecc, ha rossz időben talál meg, fájdalmat okoz, én még egy hét múlva is magamban lázadozom. Jó megoldás az, ha a nőiességet érintő vicces sérelmeket egy meghitt együttlét után próbáljuk megbeszélni urunkkal.

Rávilágítva arra, hogy számunkra ez megalázó. Az értelmes férfi ezt meg fogja érteni. Amennyiben nem, ágytársad nem érdemel meg téged: nemes egyszerűséggel és higgadt mosollyal az arcodon, lökd le lábbal az ágyról, és szórd ki a ruháit az ablakon – és keress olyat, aki valóban férfi.

Végszó

Sok nő ott követi el a hibát, hogy teljes lelkével ,,rákapcsolódik” a férfira, miközben saját maga épülését a háttérbe szorítja – a férfiért él, mindent általa csinál.

Jó dolog nagyon szeretni – és jó dolog szeretve lenni – de személyes tapasztalataim azt mutatják, ha egy nőnek van saját élete – olvas vagy akár hímez – értelmes, örömet szerző elfoglaltságot keres magának, kevésbé tudja a férfiak gyermeteg, vagy akár kritikus, alkalmanként kötözködő viselkedése kizökkenteni, felbosszantani őt.

Mindennek van mértéke és ideje: a szeretetnek és az önbecsülésnek is. Tehát, saját magunkban kell megkeresni az egyensúlyt, hogy tartósan jól érezzük magunkat a bőrünkben.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!