Mielőtt hűtlenségre adnád a fejed, ezeket gondold át

Mielőtt hűtlenségre adnád a fejed, ezeket gondold át

Címlap / Szerelem / Mielőtt hűtlenségre adnád a fejed, ezeket gondold át

Vannak, akik újra érezni akarják azt a tüzet, amit mindenki egy kapcsolat elején érez. Újra bizsergésre vágynak egy simogatástól, heves szívdobogást szeretnének érezni egy összenézéstől.

Azt azért érdemes tudni, hogy az újdonság varázsa csak egy pillanatnyi állapot, amit ez esetben a titkolózás izgalmassá tesz, később viszont stresszessé. Amikor a megszokás, a munkahelyi problémák, a család, vagy egy kapcsolat két résztvevője ellaposít, megmérgez egy párkapcsolatot, akkor bizony egy felbukkanó harmadik fél zátonyra futtathatja azt, ami egykoron még megjárta a mennyországot is.

De vajon megéri a pillanatnyi fellángolás? Mit érdemes átgondolni a félrelépés előtt?

Elsősorban soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az életsors gyakran igazságos, nevezzük ezt a jelenséget karmának. Az azt kapod, amit adsz elv hit nélkül is jól működik. Lehet, hogy évek kellenek, hogy te is megérezz egy ilyen mértékű csalódottságot, amit a partnerednek adsz a félrelépéseddel, de készpénznek veheted, hogy előbb utóbb megtörténik.

Vajon milyen hatással lesz egy félrelépés az önbecsülésedre? Mit érzel majd, ha tükörbe nézel? Korrekt embernek tartod önmagad? Magadra ismersz? Bele tudsz majd nézni a családod, sőt ha vannak, a gyermekeid szemébe?

Soha ne bánj úgy a partnereddel, ahogy te sem szeretnéd, hogy veled bánjanak.

Ahogy a harmadik fél gátlások nélkül belemegy a játékba, nem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy bizony veled is ugyanezt eljátszhatja a jövőben. Természetesen ő is retteghet, hogy saját maga sem lesz kivétel ez alól veled szemben. A kapcsolatotok sajnos ezzel a kölcsönös bizalmatlansággal indul. Mennyire célratörő hazugságokra építve belekezdeni egy kapcsolatba?

Párkapcsolati problémák
istockphoto

Biztosan emlékszel, hogy a párkapcsolatod az első időszakban milyen csodás dolgokat adott és mennyire izzottatok a vágyaktól és az újdonság erejétől! Aztán jött az ellaposodás, a mókuskerék, a hétköznapok. Nem létezik mindig lángoló szerelem, pont úgy, ahogy nincs egyforma két nap sem. Ez olyan mint egy hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent.

Ez az elsekélyesedett érzés a félrelépett féllel is ugyanúgy meg fog történni. Azután mi lesz? Újabb és újabb megcsalások veszik kezdetüket? Vagy megtanulod megbeszélni a másik féllel a problémáidat, megpróbálod felvillanyozni a hétköznapokat és több időt szánni arra, akit életed párjának választottál.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást