Hűsítő sörbet receptek: percek alatt elkészülnek

Hűsítő sörbet receptek: percek alatt elkészülnek

Címlap / Életmód / Receptek / Hűsítő sörbet receptek: percek alatt elkészülnek

Már Szondi két apródját is mézízű sorbettel csábította az ellenség, de a jeges édesség története ennél is régebbi: a finomság a 13. századi Kínából származik, eredetileg csak gyümölcspüréből, cukorból, és esetleg alkoholból áll. Ha cukor helyett édesítőszert használsz, akkor már meg is van a diétás nyári desszerted, de egyébként is érdemes kipróbálni ezeket a frissítő recepteket, ha könnyen elkészíthető desszertet keresel a forróság idejére. A hűtés ugyan eltart néhány órát, de maga a munka néhány perc alatt megvan a sorbetekkel.

Bodzás-citromos sörbet

Hozzávalók 2 adaghoz: 2 dl zabtej, 2 dl szörp (bodza), 0.5 lime leve.
Elkészítés: Egy tálban keverd össze a hideg zabtejet és a amit előzőleg kevés vízzel hígíts.
Nagyjából feleannyi vizet adj hozzá, mintha rendes szörpöt készítenél. Ez után facsard bele a lime levét és tedd a masszát a fagyigépbe, vagy egy jól záródó edényben a fagyasztóba. Utóbbi esetben óránként vedd ki, és egy villával jól törd át.

Eper sörbet

Hozzávalók 2 adaghoz: 1 dl víz, 10 dkg cukor, 1.5 dl zabtej, 25 dkg eper.
Elkészítés: A vízből és a cukorból főzz szirupot, majd egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
Másnap az összes alapanyagot tedd egy robotgépbe, és keverd addig, amíg az eper is teljesen fel nem darabolódik. A krém ez után mehet a fagylaltgépbe vagy a fagyasztóba, ahol időnként villával át kell forgatni. Kicsi, behűtött poharakban tálald, kínálhatsz mellé tejszínhabot is.

Meggy sörbet

Hozzávalók 2 adaghoz: 50 dkg meggy (magozott), 15 dkg cukor, 2 dl víz, egy kupica rum.
Elkészítés: A cukorból és a vízből főzz szirupot, majd hagyd teljesen kihűlni. Tedd a vízzel, a rummal és a meggyel egy robotgépbe és turmixold össze, majd tedd a fagyasztóba vagy a fagylaltgépbe. Ha a fagyasztóba teszed, óránként, fél óránként kavard át.

Sárgadinnyés ananász sörbet

Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db ananász, 50 dkg sárgadinnye, 2 dl víz, 10 dkg cukor, 2 db lime leve és reszelt héja.
Elkészítés: A vízből, cukorból főzz szirupot és forrald 10-15 percig, majd hagyd kihűlni.
Az ananászt és a dinnyét darabold fel, néhány darabot tegyél félre a díszítéshez, a többit turmixold le, és csavard hozzájuk a lime levét. A szirup hozzáadása után tedd a krémet a fagyasztóba vagy a fagylalt gépbe, tálaláskor pedig díszítsd a félre tett gyümölcsökkel.

Vörösboros, chilis epersörbet

Hozzávalók 2 adaghoz: 1,5 dl vörösbor, 25 dkg eper, 10 dkg cukor, 1 kávéskanál szegfűszeg, 1 citrom héja, 1 csipet chili.
Elkészítés: A vörösbort forrald össze a cukorral, a szegfűszeggel, a chilivel és a citromhéjjal, majd hagyd kihűlni. Az epreket egy villával törd durvára, majd egy szűrőn keresztül passzírozd őket a már kihűlt borba. Tedd a sörbetet a fagyasztóba vagy a fagylaltgépbe. Tálaláskor mentával díszítheted.

Vörösboros málna sörbet

Hozzávalók 4 adaghoz: 600 g málna, 2 dl vörösbor, 3 ek cukor vagy édesítőszer, 1 csipet só.
Elkészítés: A málnát robotgéppel pépesítsd össze és szűrd le, majd ha kell, ismételd meg az egész műveletet, hogy eltávolítsd az összes magot. Ezután tedd a málnát egy nagy lábasba, öntsd hozzá a bort, a cukrot és a sót, majd gyorsan forrald össze. Várj, amíg kihűl, majd tedd a fagyasztóba vagy a fagylaltgépbe.

Nyári levendulás sörbet

Hozzávalók: 1 csésze kristálycukor, 2 csésze szénsavmentes ásványvíz, 1 evőkanál étkezésre szánt levendula, 2 és fél kanál kicsavart citromlé, 2 evőkanál vodka, vagy más alkohol.
Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon főzd össze a cukrot és a vizet, majd add hozzá a levendulavirágot, és főzd sziruppá. Főzd körülbelül 5 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit pihenni, hogy a szirup besűrűsödjön.
Szűrd le a szirupot, hogy a virágok kikerüljenek belőle, a tiszta sziruphoz pedig add hozzá az alkoholt és a citromlevet. Keverd el alaposan, majd tedd a sörbetet a fagyasztóba vagy fagylaltgépbe.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást