VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Már Szondi két apródját is mézízű sorbettel csábította az ellenség, de a jeges édesség története ennél is régebbi: a finomság a 13. századi Kínából származik, eredetileg csak gyümölcspüréből, cukorból, és esetleg alkoholból áll. Ha cukor helyett édesítőszert használsz, akkor már meg is van a diétás nyári desszerted, de egyébként is érdemes kipróbálni ezeket a frissítő recepteket, ha könnyen elkészíthető desszertet keresel a forróság idejére. A hűtés ugyan eltart néhány órát, de maga a munka néhány perc alatt megvan a sorbetekkel.
Bodzás-citromos sörbet
Hozzávalók 2 adaghoz: 2 dl zabtej, 2 dl szörp (bodza), 0.5 lime leve.
Elkészítés: Egy tálban keverd össze a hideg zabtejet és a amit előzőleg kevés vízzel hígíts.
Nagyjából feleannyi vizet adj hozzá, mintha rendes szörpöt készítenél. Ez után facsard bele a lime levét és tedd a masszát a fagyigépbe, vagy egy jól záródó edényben a fagyasztóba. Utóbbi esetben óránként vedd ki, és egy villával jól törd át.