Legyen hullámos hajad hajsütés nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

Legyen hullámos hajad hajsütés nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

Címlap / Stílus / Haj / Legyen hullámos hajad hajsütés nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

A laza loknik vagy sűrű hullámok a gyenge, vékony szálú hajat is dúsabbnak mutatják, volument és tartást adnak, ráadásul úgy tűnik, nem csak mi, lányok szeretjük őket, a pasiknak is nagyon bejönnek. Az állandó sütögetés azonban megviselheti a hajszálakat, ezért most összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyek segítségével melegítés nélkül is formázhatod a frizurádat.

Milyen hajjal dolgozz?

Ha hajsütő vagy hajvasaló nélkül szeretnéd formázni a frizurádat, kétféle alapból érdemes kiindulni: az egyik a frissen mosott, enyhén nedves haj.

Ilyenkor fontos, hogy legalább törülköző szárazak legyenek a tincseid, különben feltekerve – különösen hosszabb haj esetében – soha nem fognak megszáradni, és így a hullám sem rögzül.

Ha viszont teljesen száraz hajból indulsz ki, akkor jobb, ha egy vagy két nappal korábban mostál hajat, a frissen mosott szálak ugyanis nehezebben formálódnak. Ha frissen mosott a hajad, akkor permetezz rá egy kevés vizet, mielőtt betekernéd.

Mire lesz szükséged?

Ahhoz, hogy az eredmény majd 10 perccel a hajad leengedése után is szép legyen, szükséged lesz valamilyen hajformázóra.

A legjobb, ha teszel egy kevés habot a hajadra még formázás előtt – ne túl sokat, mert az csak elnehezíti – a loknikat pedig majd tincsenként hajlakkal rögzíted.

Magához a formázáshoz már szinte bármit használhatsz, cikkünkből látni fogod, hogy hajgumi, hajpánt, de akár még egy zokni segítségével is bájos hullámokat varázsolhatsz magadnak.

A leggyorsabb módszer: laza hullámok kontyból

Talán az egyik legegyszerűbb módszer, mégsem hagyhatjuk ki a listából, hiszen akkor is működik, ha csak 20 perced van a hullámosításra.

Tegyél egy kis hajhabot a hajadra, majd fogd össze, és magasan a fejed tetején tekerd kontyba, majd rögzítsd egy hajgumival.

Az eredmény persze akkor a legszebb, ha egész éjszakára így hagyod, de ha 20 perc múlva leengeded, akkor is volument és tartást ad a hajadnak, ami vészhelyzetben igazi csodaszer lehet.

Kreppelt hatás fonatból

Kislány korunk óta tudjuk, hogy a fonott haj is szépen hullámosodik, de ha nem szeretnél túlságosan művi hatást elérni, akkor ne csak középen válaszd el a hajadat.

A hajad két részét oszd alsó és felső részre is, így összesen négy hajfonatod lesz, kettő-kettő mindkét oldalon.

Ilyenkor tényleg vigyázz, hogy már majdnem teljesen száraz legyen a hajad, mert három egymásba font nedves tincs nem fog egyetlen éjszaka alatt megszáradni.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»