5+1 káprázatos fonott haj Instagramról

5+1 káprázatos fonott haj Instagramról

Címlap / Stílus / Haj / 5+1 káprázatos fonott haj Instagramról

Most, hogy nagyon sokat vagyunk otthon, és sokkal több a szabadidőnk is, az embernek van ideje olyanra is, amire eddig nem nagyon – például megtanulni a fonásfajtákat, és különböző frizurákat próbálni ki. Lánytestvérek, anyukák és lányaik, lány lakótársak előnyben, de ha egyedül vagy a karanténban, vagy csak fiúkkal vagy összezárva, akkor magadon is kipróbálhatod ezeket a gyönyörű frizurákat.

A frufrumentő fonat

Ha nincs lehetőséged levágatni a frufrudat, pedig már túlnőtte magát a kellemesen, akkor ez a fonási módszer nagyon jól jöhet – de akkor is használhatod, ha egyébként csak megcsinálnád csinosra a hajadat, és kipróbálnál valami új megoldást.

A fonást a fej tetejétől kell kezdeni, és úgy haladni egy darabig, kisebb tincseket hozzá fonva, majd pedig egyszerűen befonva a végét.

Ha túl szoros lesz, húzogass ki belőle néhány szálat!

Az alsó rejtett fonás

Copf alját befonni nem kis feladat, és nagyon nehéz úgy megcsinálni, hogy jól is nézzen ki, de mellette meg is maradjon.

Karanténban most lesz időd gyakorolni, ez a videó pedig meg is mutatja, hogy érdemes nekikezdeni.

Ahogy a képen is látszik, szerencsére nem kell, hogy nagyon hosszú hajad legyen, a stílus akkor is jól néz ki, ha közepesen hosszúra nőttek a tincseid.

Ha a lófarok nagyon kicsi marad a végén, akkor alakítsd át konttyá!

A műtaraj, csajosan

Ha mindig is szerettél volna vagányabb frizurát, de nincs az az isten, hogy levágasd a hajad, akkor ez a fonási módszer lesz a kedvenced.

Persze ehhez a stílushoz elengedhetetlen, hogy hosszú és dús hajad legyen (inkább az utóbbi nagyon fontos kritérium), ezért nem lesz mindenkinek ilyen mutatós.

Hasonló vagány fonatot viszont bárki csinálhat, csak maximum nem lesz belőle ilyen műtaraj.

Fonott kalács a fejedre

Ez egy gyönyörű, elegáns és mutatós fonási módszer, hiába hívjuk fonott kalácsnak: akár még esküvőre is tökéletes lehet, ha olyan szerencsétlenül jártál, hogy egy ilyen helyzetben kell megtartanod a sajátodat.

frizura gyönyörű szorosan, de lazán is, és minden stílushoz gyönyörűen passzol.

A legszebb eredményt akkor éred el, ha egyébként balayage vagy babylights módszerrel van festve a hajad, mert ezzel a fonással gyönyörűen kijönnek a különböző árnyalatok.

A minimalista oldalfonás

Nagy divatja van újra a hagyományos fonatoknak, ahogyan az oldalfonásnak is – ezt a stílust minden fonásfajtával meg tudod csinálni, és jól néz ki extrahosszú, de rövidebb hajon is.

Ráadásul nagyon egyszerű megcsinálni, így ha nincs kedved vesződni a hajaddal, mégis szeretnéd, hogy kinézzen valahogy, ez a tökéletes választás.

Ebben a videóban tippeket és trükköket találsz, hogy minél szebb legyen a végeredmény.

A fonás kiegészítővel

Ki mondta, hogy a fonatodba nem tehetsz kiegészítőket?

A kósza hajszálakat nyugodtan visszafoghatod csatokkal is, de igazán szép az, ha például egy kendőt is felhasználsz magában a fonatban.

Ez persze a halszálkával nem megoldható, de a hagyományos és francia fonással igen, és a kendő hosszától függően a rövidebb és hosszabb hajú lányoknak is gyönyörűen állhat.

A következő videóból ihletet meríthetsz ahhoz, hogyan tudsz kiegészítőket is belecsempészni a fonott frizurádba.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!