Vitaminok
A szilvában nagy mennyiségben találhatóak meg különböző vitaminok, első sorban az A-, B6-, C- és K-vitamin, amelyek számtalan pozitív hatással rendelkeznek az egészségünk megőrzése szempontjából. Emellett a szilvának kifejezetten alacsony a kalóriaértéke, így fogyókúrázóknak, diétázóknak is ideális vitaminforrás.
Ezen kívül hányingerre, menstruációs fájdalmakra szintén kifejezetten ajánlott a szilva fogyasztása.
A-vitamin hatásai
Az A-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Zsírban oldódó, vagyis nem szükséges a napi bevitele, ennek ellenére érdemes minél több szilvát fogyasztani, hogy ezzel is erősítsük szervezetünket.
Az A-vitamin védi a szemet, szépíti a bőrt, nem utolsó sorban pedig véd akár a tüdőrákkal szemben is.
B6-vitamin hatásai
A B6-vitamin számtalan területen védi szervezetünket és biztosítja annak megfelelő működését.
Felelős az aminosavak és a vas anyagcseréjében, és nélkülözhetetlen szerepe van a vörös vértestek képzésében is.
C-vitamin hatásai
A C-vitamin már önmagában is kitűnő antioxidáns, amely megköti a szabad gyököket.
Így a szilva rendszeres fogyasztásával védekezhetünk olyan komoly betegségekkel szemben is, mint például a szervezetünkben kialakuló krónikus gyulladások, vagy akár a különböző rákbetegségek.
K-vitamin hatásai
A K-vitamin szintén nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az érfalak rugalmasságának, egészségének megőrzése érdekében.
A K-vitamin segíti néhány alapvető ásványi anyag beépülését, egyben pedig felelős a csontok megfelelő felépüléséért is gyerekkorban.
Igazi fiatalság
A szilva rendszeres fogyasztásával a benne megtalálható vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően sokat tehetünk szépségünk, fiatalságunk megőrzéséért is.
Nem csak a bőrt tartja fiatalon, és enyhíti a kopaszodást, hajhullást, de a test más szerveinek megfelelő működéséhez is hozzájárul, így egészségesen tartja az egész szervezetet.
Csak néhány szilva!
A szilva tehát olyan gyümölcs, amely számtalan oldalról védi szervezetünket. Használjuk ki ezt a néhány hetet, amíg még friss nyers szilvát ehetünk.
Fogyasszuk rendszeresen, és szervezetünk meg fogja hálálni nekünk, hiszen erősebbek, egészségesebbek és nem utolsó sorban szebbek is lehetünk tőle!