Hull a szilva a fáról – avagy végre itt a szilva szezon!

Hull a szilva a fáról – avagy végre itt a szilva szezon!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Hull a szilva a fáról – avagy végre itt a szilva szezon!

A legtöbb szilvafaj szeptemberig érik, ezért érdemes még most bevásárolni belőle! Kifejezetten ajánlott a fogyasztása akár nyersen, akár aszalt formában, hiszen rengeteg tápanyagot tartalmaz, és számtalan olyan jó hatással rendelkezik, amelyek segítenek egészségünk megőrzésében.

Vitaminok

A szilvában nagy mennyiségben találhatóak meg különböző vitaminok, első sorban az A-, B6-, C- és K-vitamin, amelyek számtalan pozitív hatással rendelkeznek az egészségünk megőrzése szempontjából. Emellett a szilvának kifejezetten alacsony a kalóriaértéke, így fogyókúrázóknak, diétázóknak is ideális vitaminforrás.
Ezen kívül hányingerre, menstruációs fájdalmakra szintén kifejezetten ajánlott a szilva fogyasztása. 

A-vitamin hatásai

Az A-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Zsírban oldódó, vagyis nem szükséges a napi bevitele, ennek ellenére érdemes minél több szilvát fogyasztani, hogy ezzel is erősítsük szervezetünket.
Az A-vitamin védi a szemet, szépíti a bőrt, nem utolsó sorban pedig véd akár a tüdőrákkal szemben is.

B6-vitamin hatásai

A B6-vitamin számtalan területen védi szervezetünket és biztosítja annak megfelelő működését.
Felelős az aminosavak és a vas anyagcseréjében, és nélkülözhetetlen szerepe van a vörös vértestek képzésében is.

C-vitamin hatásai

A C-vitamin már önmagában is kitűnő antioxidáns, amely megköti a szabad gyököket.
Így a szilva rendszeres fogyasztásával védekezhetünk olyan komoly betegségekkel szemben is, mint például a szervezetünkben kialakuló krónikus gyulladások, vagy akár a különböző rákbetegségek.

K-vitamin hatásai

A K-vitamin szintén nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az érfalak rugalmasságának, egészségének megőrzése érdekében.
A K-vitamin segíti néhány alapvető ásványi anyag beépülését, egyben pedig felelős a csontok megfelelő felépüléséért is gyerekkorban.

Igazi fiatalság

A szilva rendszeres fogyasztásával a benne megtalálható vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően sokat tehetünk szépségünk, fiatalságunk megőrzéséért is.
Nem csak a bőrt tartja fiatalon, és enyhíti a kopaszodást, hajhullást, de a test más szerveinek megfelelő működéséhez is hozzájárul, így egészségesen tartja az egész szervezetet.

Csak néhány szilva!

A szilva tehát olyan gyümölcs, amely számtalan oldalról védi szervezetünket. Használjuk ki ezt a néhány hetet, amíg még friss nyers szilvát ehetünk.
Fogyasszuk rendszeresen, és szervezetünk meg fogja hálálni nekünk, hiszen erősebbek, egészségesebbek és nem utolsó sorban szebbek is lehetünk tőle!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!