Hogyan fokozzuk a munkahelyi teljesítményünket

Hogyan fokozzuk a munkahelyi teljesítményünket

Címlap / Életmód / Egészség / Hogyan fokozzuk a munkahelyi teljesítményünket

Az embernek a munkahelyi teljesítményét sokminden ronthatja. A folyamatos stresszhelyzet, az otthoni problémák, az előttünk álló egyéb feladatok. Lássunk most néhány ötletet, hogy mivel harcolhatunk az el nem végzett feladatok ránk leselkedő mumusával szemben. 

Kávé

Talán a legegyszerűbb kézenfekvő megoldás a kávé. A benne lévő koffein egy kis lökést adhat a munkavégzéshez, amikor már úgy érezzük, hogy semmi energiánk nincsen.
Hatásos segítség lehet a reggeleknél is, de azért ne vigyük túlzásba. Ha a szervezetünk nagyon felpörög, akkor nem a tettvágyunk növekszik, csak rosszul érezzük majd magunkat.

Evés

Sokan kihagyják a reggelit, mert nincs idejük a munkába indulás előtt, majd lemondanak az ebédről is, mert rengeteg a rájuk váró feladat. A testünk hasonlít egy kandallóhoz.
Ha azt akarjuk, hogy működjön, akkor fát – esetünkben élelmet – kell adnunk neki. Enélkül a tűz kialszik, a figyelem lankad és képtelenek leszünk eredményesen végrehajtani a ránk bízott feladatokat.

Mozgás

Mindig, amikor már képtelenek vagyunk koncentrálni, egy kis nyújtózkodás, vagy egy gyors, néhány elemes tornagyakorlat felfrissít minket.
Sokszor okozza a fáradságot az, hogy az izmaink elgémberednek a folyamatos ülés vagy állás következtében.

Alvás

Keveseknek ugyan, de megadatik az a lehetőség, hogy saját maguk oszthatják be az idejüket. Amikor már ki sem látunk a fejünkből, akkor érdemes egy órát szundítani.
Valóban elvesz egy rövidebb időt a munkavégzéstől, de érdemi eredményeket amúgy sem tudnánk elérni hulla fáradtan, egy kis pihi után azonban újult erővel vághatunk neki a feladatnak.

Séta

Van az a pont, amikor már nem segít rajtunk, ha kinyitjuk az ablakot. A friss levegő ugyan jellemzően segít, de nem mindig.
Ilyenkor menjünk el sétálni egy 10 percre. Igazán nem sok idő, és ezalatt kiszellőzik a fejünk, és egy kicsit fel is élénkülünk.

Masszázs

A masszázs kifejezetten jótékony hatással van a produktivitásra. Megindítja a lelassult vérkeringést, felfrissíti a fáradt izmokat, serkenti az agy vérellátását. Igaz, hogy a munkahelyünkről nem tudunk egy órára kislisszanni, de mért ne jöhetne házhoz a masszőr.
Az irodai masszázs egy elterjedt megoldás arra, hogy növeljék a teljesítményt. 15-20 perc alatt felfrissülünk, és a ruháinkat sem kell levenni.

Csoki

Amióta az emberek ismerik a csokit, azóta rajongással közelednek hozzá. És amióta arra is rájöttek, hogy általa gyorsan és egyszerűen emelhető a vércukorszint, azóta az érettségik és a vizsgák elmaradhatatlan kelléke.
De mért kéne csak a gimisekre, vagy az egyetemistákra korlátozni. A munkahelyünkön is jó szolgálatot tehet, mivel a segítségével gyorsabban találhatunk rá az adott probléma megoldására.

Tipp

Ahhoz, hogy egy kicsit, vagy akár nagyon fokozni tudjuk a produktivitásunkat, tulajdonképpen nem kell más, mint hogy egy ideig valami egészen mást csináljunk, olyasmit, aminek nincsen köze az addigi feladatunkhoz.
Ez emberi agy egy idő után nem képes a figyelem kellő erejű összpontosítására, így ilyenkor kell neki egy kis pihenés. Érdemesebb akár óránként tartani 10-15 perc szünetet, mint végigszenvedni a 8 órás munkaidőt, hullafáradtan hazaérni, és még másnap is az előző nap megpróbáltatásait nyögni.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!