Az 5 legnagyobb hiba, amivel tönkreteszi a testünket a home office

Az 5 legnagyobb hiba, amivel tönkreteszi a testünket a home office

Címlap / Életmód / Egészség / Az 5 legnagyobb hiba, amivel tönkreteszi a testünket a home office

Stressz-csökkentés szenvedélyfüggőséggel

Sokaknak óriási teher zúdult a nyakába a home office által. Különösen érintettek azok a családok, amikben gyermekek is vannak, és egyszerre kell megoldani a felügyeletüket, az élet vezetését, valamint a munkát. Ez még azoknak sem könnyű feladat, akik rutinosak a távmunkában.

Azok pedig, akik most szembesültek először ezzel a munkakörrel, gyorsan padlóra kerülhettek. Ezek után szinte csak hab volt a tortán a sok-sok korlátozás, amik miatt jóval nehezebb lett a felgyülemlett feszültség levezetése.

A kijárási tilalom, az edzőtermek bezárása mind oda vezetett, hogy kénytelen vagyunk szinte teljes egészében a négy fal között megoldani a stressz csökkentését, ami nem megy egyszerűen. Különösen most, a hideg hónapokban, amikor annyira se vágyakozunk a szabadba, mint egyébként. Innen viszont már csak karnyújtásnyira van, hogy belecsússzunk valamilyen szenvedélybetegségbe.

Kevesebb alvás

A rugalmasság nagyon pozitív dolog úgy általában a munkavégzésben, hát még akkor, ha otthoni irodáról, távmunkáról beszélhetünk.

A túlzott rugalmassággal azonban nem csak a főnököd élhet vissza, saját magadnak is komplett egészségügyi csapdát állíthatsz. Sokan ott hibáznak óriásit, amikor az otthoni irodát úgy értelmezik, hogy az 0-24-es elérhetőséget jelent, pedig ez messze nincs így.

Az időbeosztás rugalmas kezelése nem az, hogy bármikor elérhető és bevethető vagy, és ezt a főnököd sem várhatja el tőled. A legtöbbször nem is ez történik, hanem egyszerűen szokatlan és idegen terület a home office, amit éppúgy meg kell tanulni kezelni. Különösen az elején, amikor még nem alakult ki a napi rutinod, előfodulhat, hogy túlvállalod magadat, a végletekig halogatod a feladatokat, vagy egy nem várt tennivaló miatt éjszakába nyúlóan dolgozol.

Amellett, hogy ez egyenes út lehet a kiégés felé, komoly alvászavarokat is okozhat, de az alvás minőségébe mindenképpen beleszól. Márpedig a pihenés éppen olyan fontos része az egészségünknek, mint az étkezés, vagy éppen a sport. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást