Világszerte az elhalálozások egyötöde köthető olyan betegségekhez, amelyek kialakulásában fontos szerepet játszott a rossz étrend – még mindig nem igazán tudatosul bennünk ugyanis, mennyire létfontosságú a szervezetünk számára, hogy megfelelő tápanyagokkal lássuk el, és ne gyilkoljuk túl sok cukorral, zsírral vagy alkohollal. Ha ezeket a hibákat felfedezed az étrendedben, érdemes változtatni rajta – szélsőséges esetben ugyanis még akár az életed is múlhat rajta.
2/4 Kevés tejet iszunk
Mostanában a tejnek nagyon rossz híre van, ami nem is csoda: a mai hőkezelt változatok között sok az, amiben már semmi értékes anyag nem marad, és csak köszönőviszonyban van az eredeti tejjel. Pedig az olyan emberek számára, akik nem allergiásak vagy érzékenyek valamely összetevőjére, a tej tökéletes kálciumforrás, és fehérje is bőven van benne – persze nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, de napi egy-másfél deci csak jót tesz az embernek. Ha valamiért mégsem szeretnéd fogyasztani, a helyettesítő növényi italok is jó választások lehetnek, mert hasonló értékekkel rendelkeznek, mint a tej.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!