Hétvégi állatkerti, vadasparki túrák Magyarországon

Hétvégi állatkerti, vadasparki túrák Magyarországon

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Hétvégi állatkerti, vadasparki túrák Magyarországon

Felejthetetlen élményeket ígérő vadasparkok, állatkertek a mi kis hazánkban. Lássuk a legfontosabbakat!

Fővárosi Állat és Növénykert

Belépő:
Felnőtt- 2100 Ft.
Gyerek- 1500 Ft. Magyarország egyik leghíresebb ilyen irányú intézménye. A gyönyörűen felépített park rengeteg élményt tartogat az ide látogatók számára. Mindenképpen érdemes megnézni a felújított pálmaházat, melyben az állatok nem csak testközelben vannak, de semmilyen kerítés nem választja el tőlük a látogatókat. Természetesen nem a veszélyes lények szabadon mozgásáról van szó, de az élmény akkor is utánozhatatlan.
Szintén szabadon mozgó állatokkal, egészen pontosan makikkal találkozhatunk egy a kertben lévő, lekerített részen. Ha ide belépünk, azt csak saját felelősségünkre tehetjük, és számoljunk vele, hogy egy érdeklődő kis emlős a vállunkra telepedve fogja vizsgálgatni a számára érdekes dolgokat rajtunk. A kert házai mellett sem érdemes csak elszaladni, mivel a gyönyörűen kivitelezett épületek 100 évesek.
zoobudapest.com

Budakeszi Vadaspark

Belépő:
Felnőtt- 700 Ft.
Gyerek- 400 Ft.A fővárostól néhány percnyire, csodálatos zöldövezetben, egy völgyben található ez a park. Az itt lévő állatfajok mindegyike a hazai vadállomány képviselője, tehát tigrisekre, oroszlánokra vagy zsiráfokra ne számítsunk. Bár a nagyvadakról valóban lemondhatunk, cserébe az itt található lényeket nem kell vaskos rácsok takarásában megnézni.
A muflonok, szarvasok, és vaddisznók sokasága a tágas karámok kényelmét élvezi, természetes környezetében él. Természetesen a parkban hatalmas sétákat tehetünk, miközben megnézzük az állatokat, és nem utolsó sorban megtekinthetjük a kilátót is. Az épület segítségével csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, mely a környező hegyeket öleli fel.
vadaspark-budakeszi.hu 

Nyíregyházi Állatpark

Belépő:
Felnőtt- 1400 Ft.
Gyerek- 900 Ft.Nem csak az ország legnagyobb, de az egyik legkülönlegesebb állatkertje is. E kitüntető címet annak köszönheti, hogy a tudatos és folyamatos fejlesztéseknek eredménye képpen megnyitotta kaput a Zöld Piramis, vagyis a park ócenáriuma és esőháza. A 4000 négyzetméteren elterülő, 16 méter mély akváriumok alsó részén kialakított alagutakban sétálva ismerkedhetünk meg a különböző tengeri halakkal, emlősökkel és egyéb lényekkel, miközben a víztömeg a fejünk felett hömpölyög.
A Nyíregyházi Állatpark emellett olyan különlegességekkel is büszkélkedhet, mint a fehér oroszlán, szibériai tigris, vagy éppen a legritkább zebrafajok képviselői. 
www.sostozoo.hu 

Abonyi Vadaspark

Belépő:
Felnőtt- 900 Ft.
Gyerek- 700 Ft.A gyönyörű intézmény különlegessége többek között abban rejlik, hogy az állatokat egészen közelről lehet megnézni, sőt, akár megsimogatni is. Az állatkert magántulajdon, és a létrehozói nagy odaadással foglalkoznak az itt lévő élőlényekkel. Ennek köszönhetően kifejezetten szelídek és kedvesek a lakók, bár nem árt észben tartani, hogy akármilyen aranyosak is, azért vadállatokról van szó. A park egyik legnagyobb attrakciója Shone, a csöpp oroszlán, aki azért is ennyire közkedvelt, mert meg lehet simogatni (persze csak akkor, ha ő is így gondolja, illetve ha biztosan nincs semmi, az állatra veszélyes betegségünk).
Amellett, hogy a kert lakóit testközelből szemlélhetjük, lehetőség van a szabadban főzőcskézni, sportolni vagy csak egyszerűen élvezni a természet közelségét, miközben a csemetéink az állatkert területén kialakított játszótéren múlatják az időt, pihenésképpen.
maganzoo.hu 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást