5 hétköznapi szokás, ami megöli a romantikát a kapcsolatodban

5 hétköznapi szokás, ami megöli a romantikát a kapcsolatodban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 hétköznapi szokás, ami megöli a romantikát a kapcsolatodban

A mindennapok során egy párnak számtalan problémával kell megküzdenie, így szinte időpazarlásnak tűnik energiát fektetni az apró dolgokba. Pedig a látszólag jelentéktelennek tűnő szokások hosszú távon komoly veszekedésekhez, vagy akár szakításhoz is vezethetnek! Ellentétben azonban az olyan sorsfordító eseményekkel, mint a hűtlenség, ezeken a rossz beidegződéseken egy kis odafigyeléssel könnyen változtathattok!

Ha biztosra veszed a másik szerelmét

Az ember könnyen belekényelmesedik egy kapcsolatba, főleg, ha hosszú évek óta van együtt a párjával. Különbség van azonban aközött, hogy kényelmesen érezzük magunkat valakivel, vagy garantáltnak vesszük a szerelmét.

Utóbbi azt jelenti, hogy nem értékeljük kellően a párunk jelenlétét, törekvéseit. Ahhoz, hogy megőrizd a romantikát hosszú időn keresztül a kapcsolatodban, fontos, hogy észben tartsd: semmi sem biztos!


Így hozhatod vissza a kezdeti lángolást a kapcsolatotokba


Fejezd ki a lelkesedésedet, és mutasd ki elismerésedet a párod iránt. Emelj ki minden nap legalább egy dolgot a párodban, amelyet különösen szeretsz benne.

Hasonlítgatás

A modern társadalom önkéntelenül is az összehasonlítgatásokra épül. A közösségi média ehhez nagyszerű platformot kínál, így összemérhetjük barátainkat, társadalmi életünket, anyagi hátterünket és persze párkapcsolatainkat is.

Egy ilyen kultúrában könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy elégedetlenekké válunk, miközben látjuk ismerőseinket a közösségi oldalakon romantikusan andalogni párjukkal. A valóságban azonban az említett fotók alapján szinte lehetetlen megállapítani, valójában mi az igazság és mi a látszat.

Attól, hogy valaki lelkesen töltögeti fel a fotókat a párjával közösen átélt élményekről, nem biztos, hogy boldog is. Nem érdemes tehát összehasonlítani a kapcsolatokat, helyette inkább fektesd az energiáidat egy romantikus meglepetésbe a párod számára!

A közös vacsora hiánya

A mindennapok rohanásában, miközben egyensúlyozni próbálunk a munkahelyi és otthoni szerepek között, gyakran előfordul, hogy elfelejtünk minőségi időt együtt tölteni. Ilyenkor, bár együtt élünk, mégis alig látjuk egymást, gyakran még arra sincs időnk, hogy esténként együtt vacsorázzunk – pedig ez utóbbi rendkívül fontos a minőségi kapcsolathoz.

Amennyiben együtt élsz a pároddal, ügyelj arra, hogy mindig legyen idő a közös vacsorára, ahol megbeszélhetitek a nap eseményeit, megoszthatjátok egymással örömötöket és aggodalmaitokat. Tedd félre ilyenkor a telefonodat, tegyél be valami kellemes zenét, gyújts gyertyát, és máris adott a meghitt hangulat!


Ezt olvastad már? Ilyen a tökéletes randi a pasik szerint


Alváshiány

Az alváshiány negatív hatásaival nagyjából tisztában vagyunk, ám azt kevesen tudják, milyen nagy szerepet játszik ez a kérdés a párkapcsolatok terén.

A California Egyetem 2013-ban készült tanulmánya szerint a kevés alvás komoly problémákhoz vezethet a párkapcsolatokban: a kutatásból kiderült, hogy az alváshiány következtében a párok nem csak kevésbé tisztelik, de kevésbé is értékelik egymást, összehasonlítva azokkal, akik legalább 8 órát alszanak egy nap.

A fáradtságnak köszönhetően gyakran morcosakönzőek vagyunk, tehát az alváshiány befolyásolhatja az érzelmeinket, és végérvényben a kapcsolatunk minőségét is.

Túl sok tévézés

A túl sok tévézésnek és okostelefonozásnak „köszönhetően” valahogyan elveszítjük azt a képességünket, hogy szemtől szemben is beszélgetni tudjunk egymással. Az okostelefon nagyszerű eszközt jelenthet, amennyiben távol vagytok egymástól, ám ha melletted ül a párod, akkor mindössze figyelemelterelésnek jó.

Ezek az elektronikus szerkezetek megakadályozzák, hogy egymásra hangolódjatok, és csökkentik a nemi vágyat is.

Természetesen nem kell kizárnotok a kedvenc sorozataitokat az életetekből, de ügyeljetek az arányokra, és keressetek programokat távol a laptoptól, illetve a tévétől is!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást