Az ablakok lemosása és a szőnyegek kitisztítása jó kezdet, de a szakértők szerint nem ajánlott itt leállni, ha tavaszi nagytakarításról van szó. Az évnek ebben az időszakában érdemes egy kis extra figyelmet fordítani az elhanyagolt helyekre is, amikről egyébként könnyen megfeledkeznél, pedig mágnesként gyűjtik a koszt és az allergéneket.
3/5 Kisebb konyhai eszközök
Ott ülnek a konyhapulton, napi használatban vannak, talán néha át is törlöd őket, de ez nem jelenti azt, hogy alaposan meg is lennének tisztítva. Mosd ki, forrald át, fertőtlenítsd a kávéfőzőt, a szendvicssütőt, a kenyérpirítót vagy a gyümölcscentrifugát, hiszen az apró élelmiszer-maradékok szintén a baktériumok melegágyai lehetnek, és az ilyen szennyeződéseknek semmi keresnivalója nincs a konyhapulton, ott, ahol az ételeidet készíted!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!