Mogyorókrémes szaloncukor
Hozzávalók: 1 ½ csésze jó minőségű étcsokoládé darabokra törve, ½ csésze sűrített tejszín, 1 csésze mogyorókrém, Ízlés szerint mogyorószemek és pirított, aprított mogyoró
Ha te, vagy a szeretteid is rajonganak a mogyorókrémért, akkor ezt a szaloncukrot mindenképpen érdemes elkészítenetek. Ennek a szaloncukornak az alapja egy csokoládé ganache, amihez étcsokoládéra és tejszínre lesz szükséged, de nagyon fontos, hogy minőségi csokoládét és sűrített, átlagos zsírtartalmú tejszínt használj. Ha megvannak, melegítsd fel mindkettőt, és kevergesd addig, amíg sima, krémes állagúak nem lesznek. Ezután pedig keverj hozzájuk mogyorókrémet. Ha továbbra sem látod simának az állagát, melegítsd még néhány másodpercig.
Ezután tedd egy mély tálba a masszát, és letakarva pihentesd legalább 2-3 órát a hűtőszekrényben. Ha megszilárdult, teáskanállal vegyél ki belőle szaloncukornyi méretű darabokat, formázd meg, és ízlés szerint tegyél bele egész mogyoródarabokat, esetleg forgasd bele pirított aprított mogyoróba. Ha elkészült, csomagold színes, díszes papírokba, tedd egy légmentesen záródó edénybe, és 4-5 nap alatt fogyasszátok el. Igazi energiabomba, ami a mogyorókrém és a csokoládé szerelmeseinek is remek ízélményt adhat.
Ha te, vagy a szeretteid is rajonganak a mogyorókrémért, akkor ezt a szaloncukrot mindenképpen érdemes elkészítenetek. Ennek a szaloncukornak az alapja egy csokoládé ganache, amihez étcsokoládéra és tejszínre lesz szükséged, de nagyon fontos, hogy minőségi csokoládét és sűrített, átlagos zsírtartalmú tejszínt használj. Ha megvannak, melegítsd fel mindkettőt, és kevergesd addig, amíg sima, krémes állagúak nem lesznek. Ezután pedig keverj hozzájuk mogyorókrémet. Ha továbbra sem látod simának az állagát, melegítsd még néhány másodpercig.
Ezután tedd egy mély tálba a masszát, és letakarva pihentesd legalább 2-3 órát a hűtőszekrényben. Ha megszilárdult, teáskanállal vegyél ki belőle szaloncukornyi méretű darabokat, formázd meg, és ízlés szerint tegyél bele egész mogyoródarabokat, esetleg forgasd bele pirított aprított mogyoróba. Ha elkészült, csomagold színes, díszes papírokba, tedd egy légmentesen záródó edénybe, és 4-5 nap alatt fogyasszátok el. Igazi energiabomba, ami a mogyorókrém és a csokoládé szerelmeseinek is remek ízélményt adhat.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!