Talán te is hallottad már, hogy a szaloncukrot sokan magyar találmánynak tartják. Maga az édesség valójában Franciaországból származik, viszont a sajátos, színes papírba való csomagolása és a karácsonyfára való aggatása egy igazi magyar szokás. Ráadásul roppant szórakoztató is, akárcsak az elkészítése. Így idén ahelyett, vagy éppen azt kiegészítve, hogy beszerzed a kedvenc ízeidet, te magad is bátran készíts el néhány fajta házi szaloncukrot, ha pedig a szeretteidet is bevonod, akkor egy remek családi vagy baráti program is lehet.
2/3 Mogyorókrémes szaloncukor
Hozzávalók: 1 ½ csésze jó minőségű étcsokoládé darabokra törve, ½ csésze sűrített tejszín, 1 csésze mogyorókrém, Ízlés szerint mogyorószemek és pirított, aprított mogyoró
Ha te, vagy a szeretteid is rajonganak a mogyorókrémért, akkor ezt a szaloncukrot mindenképpen érdemes elkészítenetek. Ennek a szaloncukornak az alapja egy csokoládé ganache, amihez étcsokoládéra és tejszínre lesz szükséged, de nagyon fontos, hogy minőségi csokoládét és sűrített, átlagos zsírtartalmú tejszínt használj. Ha megvannak, melegítsd fel mindkettőt, és kevergesd addig, amíg sima, krémes állagúak nem lesznek. Ezután pedig keverj hozzájuk mogyorókrémet. Ha továbbra sem látod simának az állagát, melegítsd még néhány másodpercig.
Ezután tedd egy mély tálba a masszát, és letakarva pihentesd legalább 2-3 órát a hűtőszekrényben. Ha megszilárdult, teáskanállal vegyél ki belőle szaloncukornyi méretű darabokat, formázd meg, és ízlés szerint tegyél bele egész mogyoródarabokat, esetleg forgasd bele pirított aprított mogyoróba. Ha elkészült, csomagold színes, díszes papírokba, tedd egy légmentesen záródó edénybe, és 4-5 nap alatt fogyasszátok el. Igazi energiabomba, ami a mogyorókrém és a csokoládé szerelmeseinek is remek ízélményt adhat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!