Talán te is hallottad már, hogy a szaloncukrot sokan magyar találmánynak tartják. Maga az édesség valójában Franciaországból származik, viszont a sajátos, színes papírba való csomagolása és a karácsonyfára való aggatása egy igazi magyar szokás. Ráadásul roppant szórakoztató is, akárcsak az elkészítése. Így idén ahelyett, vagy éppen azt kiegészítve, hogy beszerzed a kedvenc ízeidet, te magad is bátran készíts el néhány fajta házi szaloncukrot, ha pedig a szeretteidet is bevonod, akkor egy remek családi vagy baráti program is lehet.
1/3 Csokoládés-kókuszos szaloncukor
Hozzávalók: 3 ½ csésze kókuszreszelék, ½ csésze porcukor, 1 csésze sűrített tej, 1 teáskanál vanília kivonat, 2 csésze jó minőségű tej- vagy étcsokoládé
Máig emlékszem, hogy gyermekkoromban minden karácsonykor kék, angyalkás papírba csomagolt szaloncukrokra vadásztam a karácsonyfa környékén, hiszen már akkor is ez a kókuszos édesség volt a kedvencem. Szerencsére otthon is könnyen elkészíthető, és még speciális felszerelésre sem lesz szükséged hozzá. Vegyél elő egy tálat és kanalat. Tegyél a tálba kókuszreszeléket, öntsd fel cukorral és sűrített tejjel, majd keverd jól össze. Az arányokat és a mennyiséget ízlés szerint is alakíthatod, érezni fogod, mikor lesz számodra ideális.
Először kissé száraznak tűnhet, de addig keverd, amíg a kókuszreszelék jól formálható nem lesz. Ha nedves, akkor adj még hozzá kókuszreszeléket. Egy ragadós keveréket fogsz kapni, amiből kis hengereket tudsz formázni. Ezután tedd legalább egy órára a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Amikor már eleget pihent, csak nyomkodj össze néhány kocka olvasztott csokoládét, mártsd bele, miután pedig megkötött, jöhetnek is a szép csomagolópapírok, végül pedig tedd az összes szaloncukrot egy légmentesen záródó edénybe a hűtőszekrénybe.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!