Talán te is hallottad már, hogy a szaloncukrot sokan magyar találmánynak tartják. Maga az édesség valójában Franciaországból származik, viszont a sajátos, színes papírba való csomagolása és a karácsonyfára való aggatása egy igazi magyar szokás. Ráadásul roppant szórakoztató is, akárcsak az elkészítése. Így idén ahelyett, vagy éppen azt kiegészítve, hogy beszerzed a kedvenc ízeidet, te magad is bátran készíts el néhány fajta házi szaloncukrot, ha pedig a szeretteidet is bevonod, akkor egy remek családi vagy baráti program is lehet.
3/3 Fehér csokoládés szaloncukor
Hozzávalók: 2 csésze jó minőségű, darabokra tört fehér csokoládé, 20 gramm sótlan vaj, ¼ csésze sűrített tejszín, 1 csésze kókuszreszelék
Ha úgy érzed, hogy valamilyen különleges édesség még hiányzik neked az ünnepekre hangolódáshoz, akkor ez a krémes, látványát tekintve is igazán szemet gyönyörködtető fehér csokoládé a telitalálat számodra. Tedd a csokoládét, a vajat és a tejszínt egy közepes tálba, és tedd a mikrohullámú sütőbe. Melegítsd 30-30 másodpercekig, egészen addig, amíg sima és krémes állagú nem lesz. Ezután hagyd, hogy kihűljön, takard le alufóliával, és tedd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Ha a massza megszilárdult, vegyél ki belőle evőkanálnyi mennyiségeket, formázd mindegyiket szaloncukorrá. Ezután forgasd bele alaposan a kókuszreszelékbe, majd mehet is a színes csomagolópapírokba. Tárold hűtőben, és fogyasszátok el néhány napon belül. Ez a szaloncukor, csakúgy, mint az előző két változat, alapvetően gluténmentes, így ha odafigyelsz az egyéb körülményekre is, mint például a keresztszennyeződések, akkor azokat is nyugodtan megkínálhatod vagy meglepheted bármelyik édességgel, akik gluténérzékenyek.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!