Határozott koncepció szerint rendezd be a nappalidat!

Határozott koncepció szerint rendezd be a nappalidat!

Címlap / Otthon / Dekor / Határozott koncepció szerint rendezd be a nappalidat!

A nappali berendezése során számos nehézségbe ütközhetsz, annak ellenére, vagy éppen azért, mert nagyon széles a kínálat. Elsőre ez pozitívumnak tűnik, de a bőség zavarában nagyon könnyű elveszni. Ha azonban tudatosan szűröd a rendelkezésre álló bútorokat, akkor könnyen és gyorsan megtalálhatod azokat, amik ideális választást jelentenek a nappalidba. A kulcs a harmónia: minden passzoljon mindenhez, így igazán kellemes lesz az összhatás. (x)

Első feladat: határozd meg a stílust!

Nagyon sokan követik el azt a hibát, hogy nincs egy előre meghatározott koncepciójuk a lakberendezéssel kapcsolatban. Ötletszerűen megveszik, ami megtetszik nekik, tekintet nélkül arra, hogy a meglévő berendezési tárgyakhoz illik-e az újabb szerzemény. Ez viszont egy óriási összevisszaságot eredményez, véletlenül sem azt a kellemes hangulatú, otthonos helyiséget, amit szerettünk volna kialakítani.

Fontos tehát, hogy legye a fejünkben egy elképzelés, és ahhoz ragaszkodjunk. Ha a modern kanapék tetszenek, akkor ne akarjunk mellé díszített, antik komódot, mert idegennek, oda nem illőnek fog tűnni.

A rendkívül változatos dohányzóasztalok közül is érdemes aszerint választani, hogy milyen a berendezés többi része, de főként a kanapé: ezek rendszerint közvetlenül egymás mellett foglalnak helyet. Ha egy egyszerű, letisztult kanapét választottál, ne a designer dohányzóasztal legyen mellé a befutó, mert nem fognak összeilleni.

Semleges árnyalatokhoz élénk kiegészítő szín

Amennyiben igazán modern, ugyanakkor egyedi és kellemes összhatást szeretnél vesszőt nem tudsz mellényúlni azzal a módszerrel, hogy egy semleges színvilághoz választasz egy élénkebb árnyalatot kiegészítőnek. Ennek nem kell uralkodnia, éppen csak legyen jelen, hogy adjon egy kis színt – a Furnio.hu kínálatában ehhez mindent meg is találhatsz!

Ha például szürke-fehér alaphoz sárga, esetleg kék színt adsz, az nagyon egyénivé teszi az összképet, de továbbra is egységes marad. Legjobb, ha ez a kiegészítő szín nem is a bútorokban, hanem az egyéb tárgyakban, textilekben jelenik meg: díszpárnák, szőnyegek, függönyök terén. Nagyon ízléses, ugyanakkor látványos megoldás!

A fotó forrása: Antoha713 / Shutterstock.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!