Neked sincs mindig kedved hosszú órákat tölteni a konyhában, és kedved lenne néha gyorsan, alig pár összetevőből elkészíteni a vacsorát? Akkor mutatunk is neked néhány finom receptet, amihez az olajon és a són kívül csak három hozzávalóra lesz szükséged!
2/6 Almaszószos csirke
Íme egy recept azoknak, akik szeretik az édes húsokat!
Hozzávalók: 5 dl almalé, 6 közepes csirkecomb, bulgur
Elkészítés: Egy mélyebb serpenyőbe öntsd bele az almalevet (a legjobb, ha olyat veszel, amiben nincs hozzáadott cukor), majd melegítsd fel közepes lángon. Amikor forrni kezdd, tedd bele a már megsózott csirkecombokat, majd vedd alacsonyabb lángra a tüzet.
Tedd rá a fedőt, és süsd nagyjából 15 percig, majd utána fordítsd meg a szeleteket, és süsd őket még 15 percig. Ezután a fedőt egy kicsit húzd félre, hogy a gőz távozni tudjon, és az almalé besűrűsödjön, majd még 10-20 percig főzd, miközben folyamatosan forgatod a csirkét.
Amikor már kezd nagyon sűrűsödni a szósz, érdemes gyakran kevergetni, mert könnyen leéghet. Ha már eléggé megsült a hús, csak vedd le a tűzről, és kész is az édes, almás csirkecomb, amit bulgurral érdemes tálalni!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!