Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogy mit kezdhetsz vele

Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogy mit kezdhetsz vele

Címlap / Stílus / Test / Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogy mit kezdhetsz vele

A narancsbőr eltüntetésre manapság már egy komplett iparág épült, ebből kifolyólag a legtöbb nőt talán jobban zavarja a jelenléte, mint az ildomos lenne. Nem kell pánikba esni, ha megjelenik néhány gödröcske, de azért jó tudni a főbb fázisokról és a kezelési módokról.

1/3. Első fázis

Az első fázisban a bőr ránézésre, álló és fekvő testhelyzetben tekintve is teljesen ép, sehol nem tűnik fel rajta barázda, bemélyedés, vagy éppen kitüremkedés.

Azonban amikor megnyomjuk a felületet, összecsípjük a bőrt, akkor már felfedezhetünk rajta aprócska, kerek gömböket, esetleg redőzött részeket. Ez már annak a jele, hogy nem teljesen makulátlan a bőrünk, viszont nem igazán van okunk túl nagy aggodalomra.

Tudni kell, hogy a narancsőr – többek között – azért jellemző a nőkre, mert a hölgyek eleve gyengébb kötőszövettel születnek. Ha nem így lenne, felnőttként nem bírnának kihordani egy magzatot, a bőrük nem tudna egészséges mértékben tágulni.

A gyengébb kötőszöveten a felhalmozott zsír és méreganyagok könnyebben átlátszanak, minimális mértékű narancsbőr csak a végtelenségig leszálkásított élsportolókon nem jelenik meg.

depositphotos.com

Mit kezdhetsz vele?

Természetesen az első fázist a legkönnyebb orvosolni, hiszen ilyenkor még jó eséllyel nem halmoztunk fel sok zsírt, méreganyagot, és nagy valószínűséggel az életkorunk is kiváló a váltáshoz.

A narancsbőr az első fázisban remekül reagál a kevésbé drasztikus, ám jelentős életmód-változtatásra. Rengeteget számít a megnövelt folyadékmennyiség, a méregtelenítő hatással bíró teák fogyasztása, és természetesen a megreformált étkezés. 


Segítünk! A legjobb otthoni tippek narancsbőr ellen


Háttérbe kell szorítani a finomított szénhidrátokat, helyettük ajánlatos növelni a rostbevitelt, hiszen hatására a bélrendszer (s ezáltal a szervezet) könnyebben kitisztul. Olykor-olykor sokat segíthetnek az egynapos léböjtkúrák, de a bevitt koffein és alkohol csökkentése is támogatja a folyamatot.

2/3. Második fázis

A második fázisban már szemmel kivehetőek a bőrhibák, melyek fekve még nem annyira jelentősek, ám álló testhelyzetben már feltűnőek.

A bőrt összenyomva sem tűnik éppen rózsásnak a helyzet, az első fázishoz képest sokkal jobban, mélyebben látszanak a gömböcskék.  Ebben a szakaszban előfordulhat, hogy nem csupán esztétikai problémával szembesülünk, hanem fájdalommal is.

A narancsbőrös felületeken keményebbnek, csomósnak érezhetjük a bőrt, már az enyhe, de határozott masszázs is fájdalmat okozhat. Ez főleg a méreganyagok felhalmozódását mutatja, és arra enged következtetni, hogy komoly változtatásra, beavatkozásra van szükség annak érdekében, hogy ne lépjünk át a következő, harmadik stádiumba. 

Mit kezdhetsz vele?

Ebben a fázisban már feltétlenül érdemes az életmódváltásra nagy hangsúlyt fektetni, illetve ajánlatos külsődleges kezelési módszereket is bevetni.

Még tovább kell emelni a folyadékbevitelt, legjobb a citromos víz és a cukrozatlan gyógynövényfőzetek. Jó, ha kúrát is tartunk a cél érdekében, ami persze csak ideiglenes megoldás, de a folyamatot gyorsíthatja. Az anyagcserét fokozzuk rendszeres, kis mennyiségű étkezéssel, fűszerekkel, illetve kívülről is egyengessük a bőrfelületet – az otthoni masszázs és a krémek sem hatástalanok.

A kezeléseket illetően minden praktika hasznos lehet, bár sajnos nincs aranyérvényű tanács, a legtöbb nőnek sokat kell kísérletezgetnie, mire talál egy igazán hatékony megoldás. A sport mennyiségét tanácsos emelni, továbbá jó ötlet melegítő krémekkel növelni a kényes területek vérellátását.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»