Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogy mit kezdhetsz vele

Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogy mit kezdhetsz vele

Címlap / Stílus / Test / Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogy mit kezdhetsz vele

Első fázis

Az első fázisban a bőr ránézésre, álló és fekvő testhelyzetben tekintve is teljesen ép, sehol nem tűnik fel rajta barázda, bemélyedés, vagy éppen kitüremkedés.

Azonban amikor megnyomjuk a felületet, összecsípjük a bőrt, akkor már felfedezhetünk rajta aprócska, kerek gömböket, esetleg redőzött részeket. Ez már annak a jele, hogy nem teljesen makulátlan a bőrünk, viszont nem igazán van okunk túl nagy aggodalomra.

Tudni kell, hogy a narancsőr – többek között – azért jellemző a nőkre, mert a hölgyek eleve gyengébb kötőszövettel születnek. Ha nem így lenne, felnőttként nem bírnának kihordani egy magzatot, a bőrük nem tudna egészséges mértékben tágulni.

A gyengébb kötőszöveten a felhalmozott zsír és méreganyagok könnyebben átlátszanak, minimális mértékű narancsbőr csak a végtelenségig leszálkásított élsportolókon nem jelenik meg.

depositphotos.com

Mit kezdhetsz vele?

Természetesen az első fázist a legkönnyebb orvosolni, hiszen ilyenkor még jó eséllyel nem halmoztunk fel sok zsírt, méreganyagot, és nagy valószínűséggel az életkorunk is kiváló a váltáshoz.

A narancsbőr az első fázisban remekül reagál a kevésbé drasztikus, ám jelentős életmód-változtatásra. Rengeteget számít a megnövelt folyadékmennyiség, a méregtelenítő hatással bíró teák fogyasztása, és természetesen a megreformált étkezés. 


Segítünk! A legjobb otthoni tippek narancsbőr ellen


Háttérbe kell szorítani a finomított szénhidrátokat, helyettük ajánlatos növelni a rostbevitelt, hiszen hatására a bélrendszer (s ezáltal a szervezet) könnyebben kitisztul. Olykor-olykor sokat segíthetnek az egynapos léböjtkúrák, de a bevitt koffein és alkohol csökkentése is támogatja a folyamatot.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást