10 különleges magyar név, amit végre engedélyeztek Magyarországon

10 különleges magyar név, amit végre engedélyeztek Magyarországon

Címlap / Életmód / Család / 10 különleges magyar név, amit végre engedélyeztek Magyarországon

Lánynevek

Lorka: Épp idén fogadta el a Magyar Tudományos Akadémia Névtanácsa a Lora, Laura és a Lorella becéző formáját. Ebből kifolyólag még egyáltalán nem felkapott, mindössze pár embert hívnak így Magyarországon. Így ha olyan névre vágysz, ami különleges, és egyúttal ritka, ez lehet a tökéletes választás! 

Milla: noha még csak tavaly óta anyakönyvezhető ez a név, 2018 végére már ott volt a 100 legnépszerűbb babanév között, amit az adott évben született gyermekeknek adtak a szülők. Igaz, egyelőre csak a lista végén kullog, de nem kizárt, hogy pár év múlva az egyik legfelkapottabb kislánynév lesz! Egyébként a Ludmilla alakváltozata, névnapját pedig július 18-ra tűzték ki.

Zara: hasonlóan népszerű a 2017-ben anyakönyveztetett kislánynév, a Zara! Az arab Zahra, Zara nevekből is eredhet, jelentése pedig ‘Isten ragyogása‘. Névnapjára három dátumot is választottak: január 19., július 13. és október 9. A számmisztika szerint ez a név olyan viselőt takar, aki összetett egyéniség, rendkívül sokoldalú, merész, és kreatív.

Linett: 2015 óta adhatják a szülők gyermeküknek a Linett nevet, amit szeptember 23-án és november 4-én is lehet ünnepelni. A Karolina becenevéből vált ki, és tavaly ez volt a 71. leggyakoribb lánynév, amit a szülők adtak babájuknak.

Zselyke: noha ez a név már 9 éve anyakönyvezhető, most érte el sikere csúcsát, tekintve, hogy a 34. lett a tavalyi év legnépszerűbb babaneveinek listáján. Ez egy ősi székely-magyar név, Attila fejedelem fiának feleségét is így hívták. A név jelentése folyó, patakocska. Névnapok: február 4., április 8., vagy október 21.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Huth Geri anyukája
    2021.10.15., 18:34

    Kolos nevet már 40 éve is lehetett adni itthon is.

    Válasz

Írj egy hozzászólást