VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A tavasz egyre több zsenge finomságot hoz el nekünk, a retek pedig az elsők között jelenik meg a zöldségesek polcain. Krúdy Gyula is megmondta, hogy ezt a ropogós finomságot csak frissen érdemes fogyasztani, mi pedig most azt mondjuk meg, hogyan segítheted a fogyást is a finom zöldséggel.
Vízhajtó, méregtelenítő finomság
A retekben, mint minden zöldségben, természetesen sok élelmi rost található, ami elősegíti az emésztést, így a zöldség beindítja az anyagcserét és segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól.
A retek azonban ennél is többre képes: magas káliumtartalmának köszönhetően vízhajtó, méregtelenítő tulajdonsággal rendelkezik, így képes megszabadítani a sejtek között pangó fölösleges folyadéktól, ami nem csak az immunrendszeredet gyengíti, de plusz centiket is okoz a legkényesebb területeken, nevezetesen a hason, a csípőn és a fenék tájékán.
Mivel ez a pangó folyadék okozza a kötőszövetek megkeményedését, a narancsbőr kialakulásáért is felelőssé tehető, a retek tehát ezzel a problémával is segít leszámolni. Nem mellesleg pedig a benne található savak fertőtlenítik a bélrendszert, megkönnyítik az emésztést és megszabadíthatnak a puffadást és emésztési panaszokat okozó vírusoktól, baktériumoktól is.