Gyönyörű szempillák félóra alatt

Gyönyörű szempillák félóra alatt

Címlap / Stílus / Arc / Gyönyörű szempillák félóra alatt

Hamarosan itt a nyár a forróság. Valljuk be, nem egyszerű ilyenkor a sminkelés. Sőt. Sokan inkább le is mondanak arcuk kikészítéséről, mondván a különös gonddal elkészített ’alkotás’ úgyis hamar lefolyik majd, amint kilépünk az utcára. Nem kell, hogy így legyen. Íme, néhány remek tipp, hogy nyáron is ragyogj! 

Keressünk tartósabb megoldásokat!

A strandszezon nem igazán a sminkelésről szól, – napozás előtt kifejezetten ártalmas is – mégis szeretnénk a medence szélén és a tengerparton is mutatósak maradni. Ma már szerencsére rengeteg olyan sminkeszköz és eljárás létezik, ami igencsak megkönnyíti a dolgunkat, ráadásul tartósan segít.

Nem olvad le, nem kenődik el, este mégis könnyem leszedhető. Mi ez alkalommal a gyönyörűen ívelt szempillákra fókuszálunk, hogy a legtikkasztóbb napokon is tündökölhess, akár a medencéből kilépve is. 

Szempillaspirálok széles választéka

Itt van mindjárt a legnagyszerűbb szempillaspirálok hatalmas kínálata. Akinek könnyen formázhatóak a pillái, szinte bármit elérhet velük. Lehet ívelni, göndöríteni, dúsítani, hosszítani, emelni, és igazán tartós az eredmény, csak válaszd a megfelelő darabot.

Ma már a hagyományos sörtés kefék helyett sokszor műanyag tüskéjű fejeket találsz, ezekkel még célirányosabban dolgozhatsz. Ha dúsabb, hosszabb szempillákra vágysz, érdemes a nagyobb méretű keféket keresni, ezekkel a fejekkel ugyanis egyszerre és gyorsan érhető el mindkét hatás.

Nem kell sok rétegben felvinni a festéket, elég, ha kétszer végigmész rajtuk, így nem fog csomósodni. Ha nagyon egyenesek a szempilláid és szeretnéd, ha íveltebbek, látványosabbak lennének, akkor a speciális göndörítő fejes darabot válaszd. Ezek megemelik, puhává és selymessé varázsolják pilláidat, anélkül, hogy elnehezítenék őket. Ha párás, vizes közegbe mész mindenképpen a vízálló darabokat keresd, akkor is, ha később nehezebb leszedni. Hidd el, megéri!

Léteznek még tartósabb megoldások is

Nagyon sokan azonban ’makacs’ pillákkal rendelkeznek. Hiába spirálozzák, vagy használják a félelmetes kínzóeszközre hasonlító szempillagöndörítőt, nem lesz igazán tartós az eredmény. Ilyenkor jöhet szóba a szempilla lifting. Ennek során szempilláidat látványosan ívelté varázsolják, anélkül, hogy roncsolnák, megtörnék azokat. Nem kell hozzá más, mint egy szilikon lapocska, és speciálisan erre a célra kifejlesztett különleges krémek.  

Szakember az eljárásról

Mivel egy igen kíméletes módszerről beszélünk az érzékenyebb szemű vendégek is nyugodtan kipróbálhatják – tudtuk meg Garbacz Veronika szempilladesignertől. Legyen szó bármilyen hosszúságú vagy vastagságú pillákról, az eredmény azonnal látható és nagyon látványos lesz.

Három lépésben dolgozunk, először felpuhítjuk, majd formázzuk, végül pedig fixáljuk a pillákat. Az eljárás teljesen fájdalommentes, alig negyven perces és akár nyolc hétig is eltarthat anélkül, hogy köztes kezeléseket kellene igénybe venni.

Nem keverendő össze a régebbi típusú szempilla dauerrel 

Felmerülhet a kérdés, hogy valami hasonlóról van szó, mint a sok évvel ezelőtt alkalmazott – akkoriban igen népszerű, de kissé roncsoló hatású – szempilla dauer.

Alapvető különbségek vannak a két módszer között mind a technikában, mind az összetevőkben és a végeredményben is – folytatta a szakember.

A lifting során nagyon korszerű, kíméletes anyagokkal dolgozunk. Nem göndörítünk, hanem tőtől emelünk, és íveljük a pillákat, ezért nem lesz rövid és kunkori, hanem hosszú, dúsnak tűnő, szépen felfelé ívelő, akkor is, ha egyébként rövidek a szempilláink.

A szilikon lapocska méretét, amellyel dolgozunk, a vendég pilláihoz méretre igazítjuk, így lesz igazán tökéletes, speciálisan az adott vendégre szabott a végeredmény. 

Kinek igazán praktikus?

Én nagyon ajánlom a nyári időszakra, ilyenkor a legnagyobb segítség, hiszen akár a medencébe és a napra is nyugodtan mehetünk vele. Ápolt, jó megjelenést kölcsönöz. – mondta Veronika.

A kisgyerekes anyukák is szívesen választják télen-nyáron egyaránt, mert nekik igazán kevés idejük jut a fürdőszobában való bíbelődésre, mégis tökéletes a megjelenésük már kora reggel is. Azok számára lehet még jó alternatíva, akik szeretik a természetes hatást, viszont idegenkednek a műszempillától, esetleg allergiásak az összetevőire. 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!