Így készül a mennyei levendula-, citromfű- és mentaszörp

Így készül a mennyei levendula-, citromfű- és mentaszörp

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Így készül a mennyei levendula-, citromfű- és mentaszörp

A szörpökbe akkor szerettem bele, amikor néhány éve learattam a saját levenduláimat. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű a szörpfőzés és ennyire könnyen testre szabhatjuk az ízeket. Érdemes betáraznod néhány szuper receptet, hogy amint beköszönt a meleg szezon, tudd milyen gyógynövényeket érdemes beszerezned a piacról, vagy begyűjtened barangolásaid alkalmával. Télen pedig érdemes néhány finom szörpöt beszerezned és felfedezned új különleges ízeket, végleg elfelejtve az egészségtelen üdítőitalokat.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

1/3 Levendulaszörp

Hozzávalók: 1 nagy csokor levendula (szárral, virággal, levelekkel együtt), 1 liter víz, 1 kg cukor, citromsav

svehlik/depositphotos.com

Elkészítése: Ahogy a többi, virágból készült szörpnél fontos, úgy a levendula esetében is lényeges, hogy nem szabad leöblíteni a virágokat. Emiatt nagyon lényeges, hogy olyan helyről gyűjtsd az alapanyagokat, amik kellően messze esnek a forgalmas utaktól.

A levendulát áztasd be egy napra a vízbe, majd mielőtt kivennéd belőle, szórd meg 1 evőkanál citromsavval – ettől szépen kiereszti a színét. Alaposan nyomkodd ki a virágokat, majd szűrd át a vizet és tedd fel forrni. Amikor már gőzölög, add hozzá a cukrot és így is kevergesd egy kicsit.

Kóstold meg! Ízlés szerint tehetsz még bele citromsavat, vagy citromlevet is. Végül csak annyi a dolog, hogy sterilizált üvegekbe töltöd a forró szörpöt, valamint pár percig fejre fordítod őket, így a kupakot is fertőtleníteni tudja a hő. Dunsztban hagyd kihűlni, és már mehetnek is a kamrapolcra!

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!