Így szárítsd meg a göndör tincseidet, hogy természetes hatású lesz

Így szárítsd meg a göndör tincseidet, hogy természetes hatású lesz

Címlap / Stílus / Így szárítsd meg a göndör tincseidet, hogy természetes hatású lesz

„Hajmosás után itasd le a vizet a tincseidről, aztán használj valamilyen göndörítést segítő terméket” – tanácsolja Norbi. Hozzáteszi, hogy ha természetes hatást szeretnél, akkor ezt is felitathatod egy törölközővel, csak dobd előre a hajadat.

Norbi szerint a legegyszerűbb szárítási módszer, ha hagyod magától megszáradni, ebben az esetben lesz a legkevésbé szöszös a végeredmény. Így lesz a lehető legtermészetesebb hatású.  Mivel ez csak megfelelő hőmérséklet esetén kivitelezhető, ezért megoldást jelenthet a tárcsa, vagyis diffúzor használata.

„Fontos, hogy a mozdulatsornál, amikor diffúzort használsz, teljesen dőlj előre és a gravitáció miatt lelógó fürtjeidet vissza tudd szárítani egészen a hajtövekig. Ezzel hullámosabb eredményt érhetsz el, illetve a diffúzor apró tüskét mozgatva a hajadban volument is tudsz növelni.”

– mondja Norbi.
Természetes göndör haj
istockphoto

Ha jól csinálod, göndörebb lesz a hajad, mint ha magától száradna meg. Száríthatod meleg levegővel, de kisebb légáramot válassz, mivel a diffúzor fő célja, hogy az erősen egy irányba fújó levegőt sok apró pontra szétoszlassa.  Ettől sokkal ápoltabb hatása lesz a hajadnak.

„Ez ízlés kérdése, mert van, aki azt szereti, ha nagy és göndör a haja, mások pedig azt, ha rendezett tincsekben áll. Utóbbit lehet korrigálni a diffúzoros szárítás után egy sütővassal.” -tette hozzá Norbi.

Norbi azt tanácsolja, hogy néhány naponta hajvégápolóval frissítsd fel a hajadat, de formázó vagy textúrázó anyagot (wax, hajlakk) is használhatsz. 

Most, hogy már megvan a tökéletes szárító technika, mutatunk néhány terméket annak érdekében, hogy hidratált és könnyebben kezelhető legyen a göndör hajad:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást