Gasztronómia a hétköznapokban

Gasztronómia a hétköznapokban

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Gasztronómia a hétköznapokban

A mindennapi rohanás során kevés az idő arra, hogy nagyon speciális receptekkel önmagunktól kísérletezzünk, viszont egy szakértő által elmagyarázott, jól bevált receptet szívesen kipróbálunk. Ebben lehetnek segítségünkre a Mai-Könyv.hu gasztronómiai témájú könyvei. A cég webáruházában olyan szakácskönyveket találunk, amelyek szerzői elárulják nekünk az adott étel elkészítésének apró fortélyait is, hogy az eredményként kapott étel tökéletes legyen.

Erdélyi ízek

A népszerű műsorvezető, Borbás Marcsi Magyarország finom – határon túl és azon is túl című kiadványa a határon túlra kalauzol, és az erdélyi ízvilággal ismerteti meg az olvasóit. Hasonló témát ölel fel a 100 sepsiszéki recept, több mint 100 sepsiszéki háziasszony című receptgyűjtemény, valamint Pataki János Székelyföld ízei című kiadványa. 

Különleges édességek

A sütemények közül az egyik legnehezebben elkészíthető macaron készítésének fortélyaival ismertet meg Pierre Hermé a Macaron mesterfokon című könyvében. Ha a cukrászat rejtelmeibe szeretnénk bepillantást nyerni, érdemes megrendelnünk a Mai-Könyv.hu weboldalról Ferrandi A cukrászművészet nagykönyve című kiadványát. Ha pedig sütés nélküli édességeket szeretnénk készíteni, Csaba Enikő és Varga Gergő Sütés nélküli desszertek című kiadványát érdemes megvásárolni. A kézművescsokoládé-készítéssel ismerkedhetünk meg a Csokoládé mánia – különleges receptek című kiadványból.

Mentes ételek

A gluténérzékenyek, laktózérzékenyek, tejfehérje-allergiások számára az ételkészítés különleges figyelmet követel. Azonban ma már ők is találhatnak olyan szakácskönyveket, amelyekben mentes receptek szerepelnek. Számukra lehet nagy segítség a sütésben, főzésben Ambrus Éva és Pintér Mónika Mentesen is teljesen! című kiadványa, illetve a népszerű blogger, Kiss Dóri Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyve, amelyben 77 hagyományos étel recept glutén- és tejcukormentes, illetve tejmentes változata található. Azok számára, akik nem fogyasztanak húst, hasznos lehet A nagy vegakönyv című kiadvány.

Italkülönlegességek

A gasztronómia nemcsak az ételek, hanem az italok, gyógyitalok készítését is magában foglalja. Ebben a témakörben íródott a Kávéimádók zsebkönyve, valamint a Teaivók zsebkönyve. Rita Vitt Virágos és gyógynövényes likőrök című kiadványa pedig az egészséges és finom italok készítésének trükkjeibe avatja be az olvasókat. 

Azok számára, akiknek a gasztronómia a hobbijuk, kiváló ajándék lehet egy különleges recepteket tartalmazó szakácskönyv. 

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!