Életmód / Táplálkozás

Főtt tojás hámozás mesterfokon – 6 étel, amit eddig te is rosszul ettél

Főtt tojás hámozás mesterfokon – 6 étel, amit eddig te is rosszul ettél

Azt hinnéd, amióta nem az anyukád szeleteli neked a rántott húst, már nem lehet neked újat mutatni evés terén – pedig lehet, hogy van olyan étel, amihez eddig te is rosszul láttál hozzá? Alább hat olyan trükk következik, amivel könnyebb lesz hozzájutni a betevő falathoz. Váljék egészségedre!

Főtt tojás

A főtt tojás nem csak értékes fehérjében gazdag, de finom, laktató és olcsó fogás is. Csak ne lenne olyan macerás leforgácsolni a héját! Többé azonban ezzel nem lesz gondod, ha főzéskor egy kiskanál szódabikarbónát is adsz a vízhez.
Ha a tojás megfőtt, ütögesd az asztalhoz mindkét végét, és emeld le a héj tetejét és alját, majd egyszerűen jó erősen fújd meg a tojást a csúcsosabb végénél, miközben a tenyeredet alá tartod. A főtt tojás egyben, könnyedén a kezedbe fog csusszanni.

Csirke szárny

A sült vagy rántott csirke szárny sokak egyik kedvenc nassolnivalója, bár tény, hogy nehéz úgy enni, hogy ne legyél a füledig olajos.
Ezzel a módszerrel a kezedet ugyan összemancsolod, de legalább nem fogsz bosszankodni a két csontocska közé ragadt, kivadászhatatlan húsfalat miatt: fogd meg a csirke szárnyat, és egyszerűen törd le róla a porcogós véget, majd húzd ki előbb a kisebb, majd a nagyobb csontot. A husi egyetlen, tökéletes falatban fog a kezedben maradni.

Alma

Tudtad, hogy az almacsutka valójában egy mítosz? Az almának ugyanis minden része, még a magháza is ehető. Legközelebb próbáld ki, hogy az almát nem oldalról, hanem az aljától kezdve kezded el rágcsálni: a szárát kivéve az egész gyümölcsöt elfogyaszthatod.
A magokat persze kiköpködheted, de azzal sincs semmi baj, ha lenyeled, akárcsak a dinnye esetében, itt sem kell attól tartanod, hogy kihajt a pocakodban.

Banán

Talán egy-egy politikai párt sem osztja meg annyira az emberiséget, mint a banán kinyitásának kérdése. Van, aki a fekete pöttyel jelzett végén kezdi meg, más arra esküszik, hogy a szárát megtörve lehet felnyitni a banánt – ez utóbbi azonban csak egy bizonyos érettségi szakaszban működik.
A majmok – és lássuk be, náluk jobban ki értene a banán meghámozásához? – a fekete pöttyös végén kezdik meg a banán kinyitását. Legközelebb próbáld ki, hogy a hüvelykujjaddal megnyomod a fekete rész alját, és így téped le a banán héját. Sima ügy lesz!

Narancs

A narancs meghámozására mindenki fejlesztett már ki saját módszert, de legközelebb próbáld ki ezt: egy éles késsel vágd le a narancs tetejét és az alját, majd metszd be a héjat oldalt, a gerezdekkel párhuzamosan is.
Ez után a narancsot egyszerűen szétnyithatod, a gerezdek egymás mellett fognak sorakozni a narancshéj-ágyon.

Gránátalma

A gránátalma nem csak finom, de egészséges is, feltéve, hogy hozzá tudsz jutni a belsejéhez. Mivel a legtöbb macerát a fehér, keserű hártya eltávolítása jelenti, legközelebb próbáld ki ezt a módszert: a gránátalmát vágd félbe, majd egy nagyobb tálat tölts meg vízzel. Ebbe fordítsd bele a gránátalmákat, amikből, ha megütögeted őket, kipotyog a gyümölcs.
A gyümölcshús le fog süllyedni a víz aljára, a hártyák pedig a víz tetején lebegnek majd, ahonnan könnyedén levadászhatod őket. Ez után csak le kell szűrnöd az édes kis bogyókat.

Kókuszdió

A kókuszdió felbontása sem olyan bonyolult, ha tudod, hogyan fogj hozzá: a kókusz tetején található lyukacskák közül az egyik könnyen adja magát, csak rá kell jönnöd, hogy melyik az.
Ezt könnyedén kiderítheted, ha megütögeted őket, az egyikük ugyanis magasabb, üregesebb hangot ad majd – ő lesz a befutó. Ezt a lyukat akár egy kanál nyelével is betörheted, így könnyedén kicsöpögtetheted a finom kókusztejet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást