Kekszet sütni egyszerű dolog, ha betartasz néhány fontos szabályt. Eláruljuk, hogy mit kell tenned, hogy a keksz ne legyen túl kemény, ne essen szét, ne égjen meg és fényes legyen rajta a máz.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
3/7 Nyújtás
A tészta kinyújtásához ne használj túl sok lisztet. A munkafelületet időnként söpörd le, hogy ne legyenek rajta liszthalmok, mert a sok liszt megváltoztathatja a tészta szerkezetét. A vaj íze a tésztában utánozhatatlanul finom.
Viszont sokkal könnyebb dolgozni vele, ha margarint adsz hozzá. A dagasztást és a kiszúrást egyaránt megkönnyíti a margarin.
A kiszúrás is jobban és gyorsabban fog menni, és a keksz megtartja majd a formáját.
A porcukrot szitáld át! Ha csomók vannak benne, akkor a kekszben is ott lesznek, és akkor is egyben maradnak, ha a tetejére szórod. Tojás nem kell a tésztába.
Összetartja ugyan, de a keksz száraz lesz tőle. A cukrászok a tojássárgáját ajánlják, de azt is csak korlátozott mennyiségben. Ha nem használsz tojást, akkor pótold egy kicsit több zsiradékkal.