A forralt bor napja

Március 3-án ünnepeljük a forralt bor napját. Hiába tűnik furcsának, hogy a tavasz kezdetén egy hagyományosan téli csemege kerül a középpontba, valójában egyfajta búcsúceremóniáról van szó, melynek során az időjárás függvényében akár a szezon utolsó pohárkáját is elkortyolhatod.
A nemes italt még a Római Birodalom gyarmatain kísérletezték ki az ókorban, a recept így terjedt és változott országról országra. Az elsődleges cél az volt, hogy a kevésbé jó minőségű borokat még finomabbá és aromásabbá tegyék.
Azóta világszerte elterjedt, így gyakorlatilag bárhol rendelhetsz ilyet: a németek glühweint isznak, Franciaországban vin chaud a neve, míg a svédeknél glöggnek hívják – természetesen mindenhol egy kicsit máshogy elkészítve.
A nemes italt még a Római Birodalom gyarmatain kísérletezték ki az ókorban, a recept így terjedt és változott országról országra. Az elsődleges cél az volt, hogy a kevésbé jó minőségű borokat még finomabbá és aromásabbá tegyék.
Azóta világszerte elterjedt, így gyakorlatilag bárhol rendelhetsz ilyet: a németek glühweint isznak, Franciaországban vin chaud a neve, míg a svédeknél glöggnek hívják – természetesen mindenhol egy kicsit máshogy elkészítve.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!