Az elmúlt években – szerencsére – egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, az újrahasznosítás és az ökológiai lábnyomunk csökkentése. Sajnos ez nem csak divathullám, rá vagyunk kényszerítve a változtatásra és muszáj tennünk valamit, ha szeretnénk még élvezni az itteni életet. A fiatalok között különösen gyorsan növekszik a száma azoknak, akik minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy boldog jövőt biztosítsanak maguknak és szeretteiknek. Hol máshol lehetne ezt jobban bebizonyítani, mint egy esküvőn? A lakodalom sokszor hatalmas pazarlással ér fel, rengeteg étel és dekoráció landol a kukában – kivéve, ha ti is a környezetbarát esküvő mellett voksoltok!
3/4 Vegán menüsor
Az étel kulcskérdés egy esküvőn, és ezen a téren – legalábbis hazánkban – alaposan el kell rugaszkodni a hagyományoktól. A vegetáriánus menü már jó alternatíva, de a bolygó szempontjából a legjobb a vegán étrend, tehát azok a fogások, amik mellőznek minden állati eredetű alapanyagot. Ha még ennél is többet tennétek, akkor ügyelhettek arra is, hogy szezonális és helyben beszerezhető alapanyagokat vásároljatok.
Ha nem igazán fogyasztottál ilyen ételeket eddig, akkor biztosan furcsának gondolod a vegán menüsort, de manapság már nincs olyan fogás, amire ne lenne növényi alternatíva. Mennyei zöldségfasírtok, különleges mártogatósok, ízletes krémlevesek, tartalmas egytálételek… Ha kicsit is otthonosan mozogtok a vegán fogásokban, pillanatok alatt elkápráztathatjátok a vendégeiteket, akik ráadásul így igazi kulináris utazásban is részt vehetnek az esküvőtökön.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!