Az elmúlt években – szerencsére – egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, az újrahasznosítás és az ökológiai lábnyomunk csökkentése. Sajnos ez nem csak divathullám, rá vagyunk kényszerítve a változtatásra és muszáj tennünk valamit, ha szeretnénk még élvezni az itteni életet. A fiatalok között különösen gyorsan növekszik a száma azoknak, akik minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy boldog jövőt biztosítsanak maguknak és szeretteiknek. Hol máshol lehetne ezt jobban bebizonyítani, mint egy esküvőn? A lakodalom sokszor hatalmas pazarlással ér fel, rengeteg étel és dekoráció landol a kukában – kivéve, ha ti is a környezetbarát esküvő mellett voksoltok!
2/4 Vágott virág helyett élő
A vágott virág ökológiai lábnyoma nagyon nagy, de persze a cserepes változat sem éppen környezetbarát megoldás. Mit válasszatok akkor? Ha szeretnétek friss növényt az asztalra tenni, akkor érdemes a pozsgásokhoz, vagy éppen a fűszernövényekhez nyúlnotok. Kedves megoldás, ha pl. a kísérőajándék egy kis kövirózsa, ami nem csak díszítő funkcióval bír, a vendégek el is vihetik magukkal és otthon elültethetik.
A pozsgás növények nagyon gyorsan szaporodnak, akár a saját sziklakertetekben is összegyűjthetitek a dekorációra valót. A fűszernövények hasonlóképpen jól bírják a metszést, egy-egy ág rozmaring nem csak csodásan mutat a szalvétán, hanem még környezetkímélő megoldásnak is bizonyul. A cserepes fűszernövények pedig tökéletesen díszítik az asztalt, miközben a vendégek kedvükre ízesíthetik velük az ételeket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!