6 fitnesz applikáció, amivel formába lendülhetsz az ősszel

6 fitnesz applikáció, amivel formába lendülhetsz az ősszel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 fitnesz applikáció, amivel formába lendülhetsz az ősszel

Ha nincs pénzed/kedved/időd személyi edzőhöz járni, viszont motivációra és mindennapi tippekre szükséged van, hogy hatékonyan tudj fejlődni, a különböző fitnesz appokat neked találták ki. Mindegy, hogy futáshoz, otthoni edzéshez vagy csak az idő és az elégetett kalória méréséhez használod őket, hatalmas segítséget nyújthatnak a céljaid eléréséhez –  az általuk kapott motivációról nem is beszélve. Összeválogattuk azokat az applikációkat, amelyek nekünk rengeteget segítettek, hogy ne adjuk fel, és a második hét után ne a „nekem ez úgysem megy” mantrát kántálva vessük rá magunkat a csokitortára.

Nike+ Training Club

Az egyik világelső sportmárka fitnesz applikációja több mint 100 edzést tartalmaz, így biztosan nem lesz monoton az alakformálás.

Plusz pont, hogy beállíthatod, milyen edzettségi szinten tartasz, így biztos, hogy bírni fogod azokat a gyakorlatsorokat, amiket a Nike sportolóknak állítottak össze.

Mindegyik edzéstervhez gyönyörű, minőségi útmutató videó is jár, hogy biztosan helyesen végezd el a gyakorlatokat.

Nike+ Running

Ha szeretsz futni, ezt az appot neked találták ki: méri a távolságot, az időt, az intenzitást, és közben még versenyezhetsz is a barátaiddal.

Kiposztolhatod Facebookra, hogy mennyit futottál, és ha iOS rendszert használsz, még képet is lőhetsz a teljesítményedhez.

A Nike+ Running nem véletlenül a legnépszerűbb futóalkalmazás – néha becsúszik egy-két gikszer, főleg a GPS használatával, de alapvetően teljesen hibátlanul működik a dolog, és hatékonyan méri, hogyan fejlődsz.

Fitnet

A telefonod kamerája nem csak szelfikre jó: a Fitnet ennek segítségével figyeli, hogy az általa kiosztott gyakorlatokat milyen intenzitással végzed el, és szükséged van-e egy kis pihenőre.

Az app valós idejű visszajelzést is ad arról, hogy mennek az edzések, miközben személyi edzők mutatják meg neked az éppen aktuális gyakorlatokat.

Sworkit

Ha kevés időd van, viszont szeretnéd a maximumot kihozni az edzésből és magadból, ez az applikáció neked való.

Kifejezetten HIIT (high intensity interval training), azaz rövid, de intenzív edzéseket tartalmaz, és ki is választhatod, hogy kardió, erősítés vagy nyújtás a célod.

Gyakorlatilag tényleg olyan, mint egy személyi edző. 5-60 perces edzéseket tudsz vele végigcsinálni, méri az időt, és a hátramaradó ismétlésszámot is.

Charity Miles

Az applikáció nem csak a futásodat méri, de jótékonykodik is: minden lefutott mérföld után 25 centet, minden lebiciklizett mérföld után pedig 10 centet adományoz egy általad kiválasztott jótékonysági szervezetnek.

Ez így magában nem tűnik túl soknak, de tökéletes motiváció arra, hogy a kemény popsin kívül mást is nyerj a mérföldek gyűjtésével – ha eleget tekersz vagy futsz, tényleg komoly segítséget nyújthatsz a rászorulóknak.

A Charity Miles ezen kívül méri a tempós sétálást is, és több száz különböző szervezet közül választhatod ki a számodra legszimpatikusabbat, amelynek segíteni szeretnél.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást