A tengeri halak egészséges és finom hozzávalói lehetnek egy kiegyensúlyozott étrendnek, de földrajzi adottságainkból kifolyólag mi többnyire fagyasztva jutunk ezekhez a húsokhoz. Mivel különösen könnyen romló élelmiszerről van szó, érdemes egy kis külön figyelmet fordítani a fagyasztott hal előkészítésére.
1/4 Hogyan olvaszd ki a fagyasztott halat?
A fagyasztott hal kiolvasztásának a legjobb módja, ha egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihenteted. Ez a lassú felolvasztási módszer lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását, ami kulcsfontosságú a minőség szempontjából – vagyis, a felengedett hal nemcsak biztonságosan fogyasztható, de finom is lesz, megőrzi az ízét és textúráját. Ehhez a módszerhez helyezz egy rácsot vagy csepegtetőedényt egy tepsi tetejére. Vedd ki a halat a csomagolásból, és helyezd a rács tetejére. Lazán fedd be a halat egy réteg fóliával, a fólia végeit hajtsd le a tepsi körül, majd tedd a tepsit a hűtőszekrénybe, hogy a hal kiolvadjon. Ez a haldarabok méretétől függően körülbelül 10-36 órát vehet igénybe.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!