Párkapcsolat / Szerelem

Facebook-szokások, amikkel totál kiborítod a pasidat

Facebook-szokások, amikkel totál kiborítod a pasidat

Ha összekaptatok valamin, nemcsak, hogy éretlen magatartás részedről kiposztolni, hanem kifejezetten gonosz is – és az sem javít a helyzeten, ha balladai homályba burkolod a mondanivalódat. Ez azonban csupán egy a leggyakoribb Facebook-bűnök közül, amelyek bajt okozhatnak párkapcsolati téren… Jeremy Nicholson randiguru-professzor segítségével összegyűjtöttük, mi tartozik még ide.

Kommunikáció a kémkedős exszel

Évek óta szakítottál az ürgével, szóval igazán elfér az ismerőseid között, nemde? Nos, elvileg igen – amennyiben mindketten túl vagytok a közös múltatokon.

Tartsd észben, hogy amennyiben ez csak a részedről van meg, a fazon valószínűleg rendszeresen figyeli a profilodat, s reakciói fel fognak tűnni a mostani párodnak. Gondolj csak bele, neked hogy esnének egy idegen csaj lájkjai és kommentjei fordított helyzetben!

Túlzott rajongás

A párkapcsolati státuszod megváltoztatása, a pasi megjelölése egy rakás képen, néhány közös bejelentkezés valami menő helyen… Nos, ha így néz ki a teendő listád a közös utatok első napjaiban, akkor bizony baj van.

Ne hagyd, hogy a közösségi médiában mások által alkotott kép határozza meg a magánéleted minőségét!

Arról nem is beszélve, hogy mielőtt kattintásra szánnád magad, érdemes nyíltan megbeszélned a kedveseddel, mennyire szeretne bepillantást engedni az életének ebbe a szegletébe.

Kétélű bókok

Csábító lehet, hogy „Jaj, de szerencsés vagyok! <3” felirattal rögtön kiposztold Facebookon a rózsacsokrot, amit tőle kapsz – és ez rendben is van.

Dr. Nicholson szerint azonban az már veszélyes lehet, ha a kijelentésedből sejthető, hogy te vetted rá a kedvességre.

A „Végre elvitt szusizni!” azt sejteti, hogy nélküled egy érzelemmentes, tehetetlen bábu, akibe te leheltél életet… nem egy biztató kép, ugye? Szóval, ha mások előtt akarod megdicsérni egy szép gesztusért, akkor az tényleg dicséret legyen!

Előkapni a randin

Mármint a telefonod.

Elképzelhető, hogy az étteremben eléd kerülő desszert egyszerűen megörökítésért kiált, de ennek csak akkor engedj teret, ha valóban képes vagy hosszadalmas beállítgatás és rendezkedés nélkül, egyetlen kattintással lefotózni az édességet.

Különben elég hülyén fogja érezni magát szegény pasas, amiért másodhegedűsként van jelen… vagy inkább ötszázadhegedűsként az összes ismerősöd mögött, akinek a lájkja fontosabbnak tűnik neked.

Megjelölni a területed

Lássuk be, hogy a párkapcsolati státusz beállítása részben a saját terület megjelöléséről szól: elvégre azt akarod, hogy a többi nőstény is értesüljön a hímed foglaltságáról.

Az azonban már kifejezetten ijesztő, ha gyakran hagysz olyan kommenteket a képei és a státuszfrissítései alatt, amelyek voltaképpen tartalmatlanok, csupán a jelenléted jelzésére szolgálnak. Nem kell mindennap odaírnod, mennyire szereted – inkább bizonyítsd tettekkel!

Rengeteg üzenet

A párkapcsolat arról szól, hogy valakivel megosztod az életed – de nem azt jelenti, hogy az összes lépésedről tudnia kell!

A Facebook szuper lehetőséget biztosít a kapcsolattartásra a számítógép előtt ülve és a mobilodon keresztül egyaránt, ám ettől még ne érezd kötelességednek a félóránkénti üzenetírást!

A kommunikációs igényetektől függ, hogy mennyi eszmecserét gondoltok megfelelőnek – csak figyelj rá, hogy e tekintetben is egyensúlyban legyetek.

Célozgatás az előrelépésre

Közös szerelmi fészket, jegygyűrűt vagy menyasszonyi ruhát posztolsz…? Esetleg kisbabát, holott még nem beszéltetek róla, hogy jöhet a trónörökös?

Ezzel bizony sarokba szorítod a pasid, aki teljes joggal érezheti, hogy nemcsak döntést hoztál nélküle, de még világgá is kürtölted.

Te tudsz olyan Facebook-szokásról, ami szerinted ártatlan, mégis idegesíti a párod? Várjuk hozzászólásban a tapasztalataidat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást