Az avokádó már nem egy elérhetetlen, vagy éppen ismeretlen növény, azonban sokan félnek a kipróbálásától, vagy csak nem tudják, mit kezdjenek vele. Emiatt népszerűbb és gyakoribb a fogyasztása a vegetáriánus, vegán életmódot követők életében. Pedig az alábbiak miatt mindenkinek érdemes lenne rendszeresen fogyasztania!
4/5 Hogyan használd fel?
A legismertebb étel, ami az avokádóból készül a guacamole, de felhasználhatod a smoothiek, szendvicskrémek készítése során, vagy önmagában is kenheted a szendvicsedre, belekockázhatod a salátádba. Ebben az esetben érdemes figyelned, hogy érettebb avokádót vegyél, tehát olyat, ami nem kőkemény, hanem kicsit puhább és barnább.
A túlságosan zöld és kemény avokádóval sincs gond, kb. 3-4 nap alatt az is eléri a megfelelő állagot, szóval akciósan nyugodtan tankolj fel belőle. Az avokádót egyébként le is fagyaszthatod: vágd félbe, a magját vedd ki, és már mehet is a nejlonzacskóba. Persze arra ne számíts, hogy pontosan ugyanolyan lesz, mintha most vetted volna, de ha nem magában tervezed fogyasztani, akkor remekül felhasználhatod majd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!